Nejčastější letní úrazy u psů a koček

Majitelé psů a koček musí mít stále na paměti, že jejich domácí mazlíčci mohou být v ohrožení. Dvojnásob to platí v letním období, ve kterém jsou nástrahy ještě mnohem nebezpečnější.
Kočka

Nejčastější úrazy – dejte pozor na své miláčky

Psi a kočky jsou v mnohem větším ohrožení, pokud mají volný přístup na zahradu nebo se mohou pohybovat volně venku. Na vaše mazlíčky venku čekají nebezpečené nástrahy, které je mohou stát zdraví nebo dokonce život. Jaké jsou tyto nástrahy a jak se jim vyvarovat?

Letní úrazy – psi a kočky

Dejte pozor na několik situací, ve kterých dochází k nejčastějším úrazům našich zvířecích miláčků:

 

  1. Pokud má pes nebo kočka volný přístup ven, musíte počítat hned s několika situacemi: největší nebezpečí pro psy a kočky jsou dopravní prostředky. Pod koly řidičů každým dnem umírají stovky zvířat, nevyjímaje domácích mazlíčků, kteří si nebezpečí neuvědomují. Je na majiteli, jak zabrání tomu, aby se jejich pes či kočka potulovali v blízkosti silnice. Další možností je, že se váš mazlíček zaběhne, zvláště, pokud se jedná o psa. Pokud nechcete přesto svého domácího mazlíčka omezovat, pořiďte mu obojek s adresou – vyhnete se tak případnému odchytu policie. Jestliže kočka nebo fena hárá nebo naopak pes či kocour mají tendence utíkat kvůli páření, zamezte tomu.
  2. Pro kočičí mazlíčky je nebezpečné otevřené okno, zvláště, pokud bydlíte ve vyšším patře. Co je však ještě větší hrozbou, jsou okenní větračky. Mnoho koček zahyne kvůli nepozornosti majitele, který nechá větračku otevřenou. Pokud chce kočka skočit a zachytí se v přivřeném okně, z velké většiny se z této pasti nedostane. Může zemřít na potrhání vnitřností nebo udušení. Tento problém vyřešíte jednoduše, a to okenním sítem, které se dá koupit přímo na míru.Navíc vám odpadne problém s hmyzem a můžete větrat prakticky kdykoli.

Stálé nebezpečí – elektrické spotřebiče

Elektřina je pro kočky i psy velmi nebezpečná. Větším nepřítelem je však pro kočky, které mohou například překousnout elektrickou šňůru nebo zalézat za elektrické spotřebiče.

 

Zabezpečte je tak, aby k nim kočka neměla přístup. Budete mnohem klidnější a nemusíte domácího mazlíčka tolik kontrolovat.

Pozor na otevřený oheň

Dalším nebezpečím pro psy nebo kočky je otevřený oheň, který nejenže může způsobit jejich smrt, ale v horším případě také požár.

 

Pokud máte doma kočku, nikdy neodcházejte, aniž byste sfoukli svíce. To samé platí například o venkovním ohništi nebo grilu a podobně.

 

Další zajímavé články z rubriky zdraví zvířat

Nejčastější choroby u psů - 2.díl

Kočky a jejich nejčastější nemoci

Pes a epilepsie - co teď?

Nejčastější choroby u psů

Psí strava - co by nemělo chybět

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies