Nejčastější chyby při zařizování kuchyně

Při zařizování kuchyně se mnoho z nás dopouští chyb, jimiž si nevědomě stěžujeme práci. Pojďte se společně s námi podívat na nejčastější chyby při zařizování kuchyně.

Kuchyně

Vhodné umístění sporáku

Často se setkáváme s tím, že je sporák umístěn na konci kuchyňské linky. Myslíte si, že je to tak správně? Hned vás vyvedeme z omylu. Sporák je jedním z nejpoužívanějších kuchyňských spotřebičů, měl by být proto umístěn tak, aby jste měli okolo sebe dostatek prostoru, nejlépe odkládací plochu z každé strany. Vhodné je tedy umístění sporáku uprostřed kuchyňské linky.

Vhodné umístění dřezu

Stejné je to také s dřezem. Ten by měl být umístěn tak, abychom měli dostatek místa na odkládání umytého nádobí a prostor pro nádobí, které je potřeba ještě umýt. V žádném případě by neměl být umístěn v rohu kuchyňské linky.

Bezpečnostní trojúhelník - základní pravidlo

Základním pravidlem, jenž by měl být dodrženo při zařizování každé kuchyně, je vytvoření takzvaného pracovního trojúhelníku (nejlépe rovnostranného). Bohužel se ale příliš nedodržuje. Jak bezpečnostní trojúhelník v praxi vypadá? Lednička, sporák a dřez by neměly být od sebe příliš vzdáleny a zároveň by měly svojí polohou tvořit pomyslný trojúhelník.

Kam s nádobím? Do spodní skříňky!

Většina z nás je zvyklá dávat nádobí do horních skřínek, čímž si zbytečně ztěžuje práci a riskuje, že při vyndávání talíře ze skřínky jej rozbije (v horším případě se na dotyčnou osobu nádobí sesune úplně). Talíře umístěte do spodní skřínky, budete mít nejen lepší přehled, navíc si usnadníte práci.

Kam s mikrovlnkou? Tam, kde na ni bezpečně dosáhnete

Další velmi častou chybou při zařizování kuchyně, je umístění mikrovlnné trouby. Tu obvykle lidé umístí kvůli nedostatku místa na lednici. Jedinci menšího vzrůstu, kteří navíc vlastní lednici, která je vyšší než oni sami, mají problém s její obsluhou a navíc riskují, že se při manipulaci s horkým jídlem (včetně nebezpečné horké polévky) na nich jídlo vysype a popálí je. Přesuňte mikrovlnou troubu jinam, nejlépe do výšky očí, abyste mohli bez problémů sledovat, co se v ní právě ohřívá a také s ní bezpečně manipulovat aniž byste museli natáhnout ruce.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies