Nářadí a potřeby pro kutily a řemeslníky

Ať už provádíte rozsáhlé renovace svého příbytku anebo jen drobné práce, které jsou v domácnosti běžně potřeba, vždy k tomu potřebujete mít dvě věci. První jsou šikovné ruce, druhou pak kvalitní nářadí, bez kterého by vyšlo veškeré vaše úsilí nazmar. S tím, jak mít šikovné ruce vám neporadíme, s kvalitním nářadím ovšem ano.

Bez kvalitního nářadí se domácí kutil neobejde.

Bez čeho se domácí kutil neobejde?

Základním vybavením každého správného kutila by měly být šroubováky (křížové, ploché, menší i větší, nejlépe některé z nich izolované), kleště (kombinačky střední velikosti, sikovky), kladiva (malé i větší), pilka s listem na dřevo a druhým na železo, smirkový papír (jemný i hrubý), menší svěrák, vrtačka a samozřejmě také šroubky, hřebíčky, hmoždinky různých délek. Díky tomuto náčiní zvládnete opravit rozpadající se skříň, ucpaný odpad i kapající kohoutek.

Jak na drobné opravy v domácnosti?

Prasklá žárovka, kapající kohoutek, protékající WC, ucpaný odpad, vrzající dveře, rozviklané židle…. To jsou jen některé z mnoha a mnoha nedostatků, se kterými se musíme ve svém příbytku pravidelně potýkat. Pokud máte šikovné ruce a zároveň kvalitní nářadí, máte vyhráno. Vše snadno opravíte a můžete si užívat chvíle klidu, než se zase něco pokazí.

Co ale dělat v případě, když talent na drobné opravy nemáte, nářadí vlastníte poskromnu a domácnost se na Vás pomalu, ale za to jistě „sype“? První možností je zavolat tzv. hodinovému manželovi (což rozhodně není levná záležitost), druhou možností je pořízení nářadí, se kterým Vám půjde práce pěkně od ruky a díky kterému budete mít chuť pustit se i do jiných, než jen drobných domácích oprav.

Jak na kapající kohoutky?

Pokud kapající kohoutek včas neutáhnete, za rok se z pár kapek stane několik desítek litrů, které se vám vzhledem k rostoucím cenám užitkové vody pěkně prodraží. Dejte sbohem iritujícímu zvuku kapající vody, chopte se správných instalatérských potřeb a vzhůru do opravy.  Nezapomeňte před opravou uzavřít přívod vody (sousedi by s vytopení bytu rozhodně nebyli nadšení) a do umyvadla vložit zátku.

Jak tedy na to? Určitě budete potřebovat hasák a pak hurá do práce. Povolte středový šroubek u vodovodní baterie (pod krytkou), vyšroubujte horní část ventilu a pečlivě si prohlédněte stav těsnícího kroužku a sedla. Ve většině případů stačí vyměnit těsnící kroužek a je hotovo. Pokud je problém se sedlem, je potřeba jej nahradit novým. Po opravě vše ještě jednou zkontrolujte, následně zpátky vše zašroubujte a nakonec opět pusťte přívod vody.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies