Nábytek - postele a jejich typy

Už jste si někdy kupovali novou postel? Jestli ano, pak víte, že na trhu existuje spousta druhů postelí a není zrovna jednoduché se v nich orientovat. Pokusíme se vám tuto problematiku více přiblížit.
Polštáře na posteli

Nábytek - něco málo z historie postelí

Postele jsou nyní dostupné pro všechny, avšak kdysi dávno to tak nebylo. V 18. století udávali tón francouzští králové se svými honosně vyřezávanými koráby snů. Takové spaní si však každý dovolit nemohl. V 19.století se na postel přihlíželo úplně jinak, stala se součástí celého kompletu ložnice se skříněmi a nočními stolky. Dnes má postel opět čím dál větší význam. Zkoumá se biologická a psychická pohoda spánku a odpočinku. Vracejí se do módy přírodní materiály a jednoduché tvary.

Postele – vhodný materiál

V první řadě musíte vědět k jakému účelu a v jakém interiéru bude vaše nová postel umístěna a podle toho si vybrat materiál tak, aby vám pasoval k tomu, co již máte doma. Jen k občasnému přespání, když k vám přijede návštěva, je zbytečné kupovat postel z masivu. Dnes jsou na trhu k dostání postele například z břizy, olše, smrku, buku, dubu, lamina, ale také kovové, nebo čalouněné.

Prodej postelí - jednotlivé typy postelí a jejich cena

Za novou postel můžete zaplatit od pár tisíc korun, až po pár desítek tisíc korun. Záleží na typu (jednolůžková postel, dvoulůžková postel, rozkládací postel, postele se zabudovaným úložným prostorem a nebo třeba patrová postel pro ty nejmenší), barevném provedení, použitém materiálu, matraci, roštu. Po součtu všech těchto kritérií, pokud použijete kvalitnější rošt a třeba zdravotní matraci se dostanete s přehledem nad 20 tisíc korun.

Zdravý spánek - orientační cena postelí, roštů a matrací

  • jednolůžko – 2 500 až 13 000 Kč
  • dvoulůžko – 4 500 až 20 000 Kč
  • rošty – 1 000 až 25 000 Kč
  • matrace – 1 000 až 10 000 Kč

Rady pro váš dům a byt:

Snižování stropů - jak na to?

Bezpečnostní dveře – jaké si vybrat?

Plastová okna a jejich údržba

Zrcadla v bytě jako dekorace

Malování pokojů – jak na to

Okna – jak je zabezpečit?

Dlažba nebo plovoucí podlaha?

Barvy - barvy v bytě

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies