Mravenci do domácnosti nepatří! Jak se jich zbavit?

Prevence je základ. Ale někdy ani ta nemusí stačit. Doporučuje se dobře utěsnit všechna okna, pořádně doma uklízet a potraviny byste měli skladovat správným způsobem.

mravenec

 

Jak vypadá řádné skladování potravin? Potraviny, které jsou pro mravence lákavé, by vždy měly být uzavřené ve skleněných dózách. Sklenice je pro ně nedobytná pevnost. Proto byste nikdy neměli nechávat cukr v misce či v sáčku jen tak na stole. Pro mravence jsou lákavé i drobečky, které zapomenete smést z kuchyňské linky či ze stolu.

 

Dejte si pozor, aby se z vašeho květináče za oknem, nestal jejich nový příbytek. Květináč je pro ně dobré útočiště a jelikož je hned za oknem, které pravidelně otevíráte, dostane se rychle tam a zase zpátky. Ale co dělat, když všechno dodržujete správně a i přesto se u vás objeví nezvaní návštěvníci? Nechcete zbytečně používat chemické prostředky k jejich vyhubení? A teď, babo, raď! Co když vám právě ty “babské rady” opravdu pomohou? Vyzkoušejte a uvidíte sami.

 

Babské rady

 

  • Pokud toužíte, aby se mravenci odstěhovali z vaší domácnosti, vezměte celer, osolte ho a posypejte skořicí. Umístěte tam, kde se mravenci často scházejí a za pár dní by měli být pryč.
  • Mravencům také nevoní silně aromatické látky - hřebíček, skořice, máta, prášek do pečiva, majoránka, pepř, sůl, chilli nebo kmín.
  • Okenní rámy můžete zkusit potřít zubní pastou nebo octovou vodou. Hlavně nepoužívejte zubní pastu určenou pro děti, ty jsou příliš sladké.
  • Zabraňte jim v přístupu tím, že jim zablokujete všechny cesty. Použijte silikon nebo směs chlorovaného vápna a vepřového sádla. Smíchejte 2 díly vápna a 1 díl sádla.
  • Můžete mravence posypat kávovou sedlinou nebo práškem do pečiva. Nejprve ale kávovou sedlinu vysušte.
  • Existuje také rada, že pokud na zem nakreslíte čáru bílou křídou, mravenci se ji neodváží překročit.
  • Pokud vám nebude vadit trocha násilí, zkuste do jejich cestiček položit směs cukru, medu a kvasnic. Když ji mravenec ochutná, uhyne, protože v jeho útrobách dojde ke kvašení.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies