Možnosti pojištění domu

Přečtěte si více o pojištění bytu v osobním vlastnictví, pojištění rodinného domu, připojištění domácnosti a maximálních možných slevách.

Dům z bankovek

Pojištění nemovitosti

Základní pojištění nemovitosti se vztahuje na plnění náhrady škod způsobených živelnými pohromami, vandalismem a krádeží. Mezi živelné pohromy patří například požár, výbuch, povodeň, záplava, zemětřesení, pád stromu, pád letadla.

Možnosti pojištění panelového domu, bytu v panelovém domě

Pojištění bytů je určeno především pro majitele bytů v osobním vlastnictví, vhodné je i pro byty družstevní či nájemní.Pojistit lze stavební součásti tvořící vnitřní prostor bytu (dělící příčky, dveře, okna, podlahové krytiny, rozvody) včetně souvisejících společných částí domu (základy, střecha, schodiště, společné garáže, kotelny, rozvody vody, plynu, elektřiny, kanalizace). V případě pojistné události je vám pojišťovna povinna uhradit náhradu škody (v nových cenách).

Možnosti pojištění rodinného domu

Pojištění rodinného domu zahrnuje škody na domě (také na oknech, zdech, střeše apod.). Kromě svého domu můžete připojistit i jiné stavby, například samostatnou garáž, plot, skleník nebo bazén. Samozřejmostí je i pojištění rozestavěné budovy, které se po kolaudaci automaticky předělá.

Pro pojištění obytných budov je směrodatná pojistná částka, která se rovná výši maximálního plnění pojišťovnou v případě pojistné události. Čím vyšší pojistná částka, tím vyšší zaplatíte roční pojistné.

Pojištění domácnosti – víte, co vše si můžete připojistit?

Pojištění domácnosti chrání movité věci, které tvoří soubor zařízení domácnosti, slouží k jejímu provozu a k uspokojování potřeb členů domácnosti. Připojistit si můžete také audio a video techniku, výpočetní techniku, sklokeramickou desku, jízdní kola, starožitnosti, šperky, umělecká díla či peníze v hotovosti.

Slevy na pojištění

Při pojištění domu či bytu je možno získat poměrně významné slevy, vše záleží na výběru vhodné pojišťovny. Slevy pojištění vám mohou být poskytnuty za vysokou spoluúčast, bezeškodný průběh, roční periodicitu placení, zabezpečení pojištěné nemovitosti nebo za věrnost jedné pojišťovně.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies