Moderní zahrada ve stylu Feng-šuej – 2.díl

Vytvořte si moderní zahradu ve stylu feng-šuej. V dnešním, již druhém díle našeho seriálu, si povíme více o působení sil jin a jang.

Japonská zahrada

Úklid zahrady

V minulém díle našeho seriálu jste se dozvěděli, jak by měla zahrada ve stylu feng-šuej správně vypadat z pohledu proudění pozitivní energie, tedy jaké stanoviště je pro zahradu ideální. Jakmile jste splnili všechny uvedené podmínky, je ideální čas začít se zařizováním zahrady.

Před tím je vhodné provést ještě úklid – odstraňte všechno harampádí, které vaši zahrádku hyzdí. Nezapomeňte také na bující plevel, odumřelé rostliny a nebo staré a shnilé stromy (pozor – v každém městě platí jiná vyhláška ohledně kácení stromů, proto se raději předem poptejte, abyste neplatili zbytečně pokutu).

Zahrada – jednotlivé pole

Dle feng-šuej se zahrada v základu dělí na několik polí, které mají určitý význam (například pole rodiny, pole vědění, atd.). Každé pole je charakterizováno určitým zahradním prvkem, který dané pole může podpořit větším přínosem pozitivní energie.

Pro příklad:

Pole vědění a partnerství je charakteristické prvkem "země", který je spojen se žlutou, hnědou a oranžovou barvou.

Pole rodiny je charakterizováno prvkem "dřevo" (můžete si do zahrady pořídit například zahradní nábytek – nejlépe s kulatým stolem).

Pole dětí je charakterizováno prvkem "kov" (například houpačky s kovovými závěsy).

Rozmístění zahradních prvků v zahradě dle pravidel jin a jang

Vytvořit úplně dokonalou zahradu dle pravidel feng-šuej je téměř nemožné, vždy se nějaká chybka najde. Co je však důležité, aby byla vaše zahrada v celkové rovnováze – toho docílíte, pokud se budete snažit, aby prvky jin a jang byli vždy vyvážené.

Pro příklad:

Do skupiny Jin patří:

Stromy, květiny, půda, trávník, okrasné trávy, keře, voda, živé ploty.

Do skupiny Jang řadíme:

Sochy, světla, zahradní domky, vodotrysky, židle, stoly, nádoby s rostlinami.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies