Moderní zahrada ve španělském stylu

Máte rádi Španělsko? Zbožňujete jejich bujnou, celoročně zelenou vegetaci? Jižní styl zahrady si můžete vytvořit i v českých podmínkách, pokud víte, jak na to! Čtěte a dozvíte se.
Trávník, dlaždice

Krása zahrad jižních zemí

Klimatické podmínky Španělska jsou pro místní flóru přímo ideální – díky nim také můžete obdivovat rozmanité barvy španělské zahrady po celý rok. Rostlinám svědčí zejména vysoké teploty a vydatné deště. Existují však i takové, které snesou chladnější podnebí podobné tomu našemu.

Jak se dělá španělská zahrada

Španělský styl zahrady láká k odpočinku. V zahradě by nemělo chybět místo k posezení (nejlépe dřevěný zahradní nábytek) a vodní prvky jako je fontána, jezírko nebo bazén.

Rostliny Španělska

Co se výběru květin týče, krok vedle neuděláte s citrusovníkem, olivovníkem, s cypřiši, borovicemi, ibiškem, rododendronem, magnólií, se skalní růží, vinnou révou nebo slunečnicí. Téměř vždy se ve španělských zahradách objevuje modrá barva – ať už v barvě oplocení nebo samotných květin. Dalšími převažujícími barvami jsou žlutá, oranžová, červená a růžová. Trávník můžete klidně zanedbávat – Španělé se řídí heslem „Mañana“ (zítra), což znamená něco jako "Co můžeš udělat dnes, odlož na zítřek". Velmi působivá je cestička vysypaná pískem.

 

Choulostivé květiny jako např. orchidej, citrusy nebo tamaryšek můžete vysadit do truhlíků a v zimě přenášet do tepla.

Nezapomeňte na zahradní dekorace

Aby vaše zahrada opravdu připomínala Španělsko, nezapomeňte na zahradní stůl servírovat zeleninové saláty, víno a mísu fíků, datlí nebo hroznového vína. Španělský styl výzdoby můžete podtrhnout také uvnitř domu – do vázy dejte kytici slunečnic, do mísy hromadu škeblí a na okenní parapety kaktusy.

Další možnosti moderní zahrady

Moderní zahrada v italském stylu

Moderní zahrada ve francouzském stylu

Moderní zahrada ve anglickém stylu

Moderní zahrada s nádechem venkova


Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies