Moderní zahrada – dekorace z kamene a keramiky

Při moderním pojetí zahrady jsou dekorace již nepostradatelným zahradním doplňkem. Jaké dekorace jsou moderní? Dnes si povíme více o zahradních dekoracích z kamene a keramiky.

Keramická zahradní dekorace

Kameny – vhodné solitery do vaší moderní zahrady?

Velké kameny jsou vhodné jako solitery do vašich zahrad. Svým vzhledem, velikostí a umístěním mají tyto solitery z kamenů přitahovat pohled pozorovatele. Může to být jeden velký kámen nebo skupiny velkých kamenů.

Mezi nejpoužívanější druhy kamenů patří

  1. Žula
  2. Vápenec
  3. Andezit
  4. Pískovec
  5. Břidlice

Zahrada – zahradní dekorace z kamene a keramiky

Mezi moderní zahradní dekorace, se kterými si můžete zkrásnit svou zahrádku, patří také mnoho kamenných soch a keramických dekorací např. keramické či kamenné vázy, zvířátka, houby, koule, domečky, trpaslíci, žáby, šneci a mnoho dalších.

Zahradní trpaslík - nejoblíbenější zahradní dekorace

Zahradní trpaslíky známe snad všichni a mnohým z nás zdobí zahrádku. Jsou to malí mužíčkové, kteří nám hlídají naše zahrádky. Historie vzniku trpaslíků je velmi nejasná a dodnes se přesně neví, odkud se zahradní trpaslíci vzali, ale i přesto jsou velmi oblíbenou ozdobou našich zahrádek. Umísťujeme je do skalek, okrasných záhonů, k hlavním dveřím apod.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies