Mini pizzy s ovocem - vyzkoušejte tento chutný recept!

Pizza nemusí být pouze se zeleninou, masem nebo dalšími uzenářskými výrobky... Vyzkoušejte pizzu ovocnou, a navíc MINI! Recept naleznete v našem dnešním článku. Přejeme vám dobrou chuť.

Ovocný dort se šlehačkou

Mini pizzy s ovocem - ingredience pro 4 osoby

1 balíček mraženého nebo čerstvého listkového těsta, 2 lžičky mletých mandlí nebo lískových oříšků, 4 broskve, zralé ostružiny, 2 lžíce vanilkového cukru, zakysaná smetana nebo bílý jogurt.

Jak budeme postupovat?

Zmrzlé těsto necháme povolit, troubu si prozatím předehřejeme na 200°C. Těsto rozválíme válečkem na plát a vykrájíme z něj 4 kusy koleček, podle talířku, nebo můžeme i 8 menších koleček podle hrníčku apod.

 

Ze zbytků těsta vykrájíme tvořítkem na cukroví různé malé tvary. Každé kolečko posypeme strouhanými mandlemi nebo ořechy. Omyté a suché broskve nakrájíme kolem pecky na tenké dílky a naskládáme je do tvaru vějířku na kolečkové základy tak, aby nám po okrajích zůstalo místo na čerstvé ostružiny.

 

Ty ozdobně rozdělíme na všechna kolečka. Posypeme cukrem a poklademe je na pečící plech. Kolem rozložíme vykrájené tvary těsta. Dáme péct do vyhřáté trouby, až do té doby, dokud cukr na ovoci zkaramelizuje a těsto se upeče. Malé tvary vytáhneme z trouby dříve, jinak se nám spálí.

 

Hotové pizzy rozdělíme na talířky, teplé porce přelejeme zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem, které jsme si osladili moučkovým cukrem podle své chuti a zdobíme upečenými kousky těsta a zbylými čerstvými ostružinami.

 

Minipizzy můžeme připravovat s jakýmkoliv jiným ovocem, dle vaší chuti. Podáváme teplé. Doba přípravy je zhruba 30 minut.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies