Menší koupelny se také dají krásně zařídit

Ne každý z nás si může dopřát ten luxus, aby měl velkou prostornou koupelnu. Někteří se holt musí spokojit s menší koupelnou. Ale to vůbec nevadí. Můžete si ji také zútulnit krásnými a praktickými věcmi. Vybírejte ale takové, které vám ušetří místo.

Malá koupelna nemusí být problém

 

Pokud zařizujete menší prostory, musíte uvažovat především prakticky a účelně

 

Nejprve byste se měli rozhodnout, jestli budete chtít vanu nebo si vystačíte se sprchovým koutem, který toho místa ušetří více. Jestli ale vanu plnou horké vody a pěny milujete, můžete problém s omezeným prostorem vyřešit rohovou vanou, která se na konci výrazně zužuje.

 

Pokud chcete vanu využívat i ke sprchování, stačí si k ní pořídit závěs či trochu dražší řešení, kterým je vanová zástěna. A když zvolíte sprchový kout, můžete vybírat z mnoha variant, co se týče vaničky. Můžete mít hlubokou vaničku či nízkou. V případě domu dá zřídit i sprcha bez vaničky rovnou s odtokem v podlaze. Aby vám otevírací dveře od sprchy nezabíraly moc prostoru, zvolte spíše posuvné.

 

Pomocí vhodně zvolených barev můžete i prostor koupelny opticky zvětšit. Doporučujeme vám, abyste volili spíše světlejší barvy, které prostor i prosvětlí. Jakmile budete vybírat obklady a dlažbu, dívejte se raději na ty větších rozměrů, které vaši koupelnu v konečném důsledku krásně sjednotí a zvětší.

 

K optickému rozšíření koupelny poslouží i zrcadlo. A protože budete chtít využít každý centimetr místa, radíme vám, abyste si pořídili zrcadlo se skříňkou. Skvělými vychytávkami pak jsou šikovné magnety, na které můžete přichytit nejrůznější věci a to vše bez zbytečného vrtání.

 

K uschování kosmetiky, čistících přípravků a dalších potřebných věcí nejlépe poslouží skříňky. A pokud máte málo místa, můžete některé skříňky umístit i nahoru ke stropu. Některé věci nepotřebujete tak často a v případě potřeby si můžete snadno vyskočit na malou pomocnou židličku a vybrat si ze skříně, co zrovna potřebujete.

 

Židličku či schůdky pak můžete jednoduše ukrýt pod umyvadlo či pod skříňku pod ním. Koupelnový nábytek se vyrábí v mnoha variantách, takže si snadno opatříte i úzké skříňky, které mají průhledná dvířka, takže snadno uvidíte, kam jste co uložili. Budete tak mít přehled i o věcech, jenž dáte do skříněk u stropu. Později vám to ušetří spoustu času při hledání.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies