Maca - královna And

Říká se jí různě - peruánský ženšen či viagra, brazilský ženšen nebo maca-maca. A pochází z peruánských And. Léčivé účinky této rostlinky využívaly již národy Inků, Aztéků i Májů.

Prášek z kořene Macy

 

Maca je velmi odolnou rostlinou, protože se ji nejvíce daří v drsných klimatických podmínkách peruánských a bolívijských And. Řadíme ji mezi superpotraviny a antioxidanty. Je i silným adaptogenem, což znamená, že pomáhá organismu zvýšit odolnost vůči stresovým situacím.

 

Využívá se především prášek, který se získává z kořene Macy. Prášek je využíván k posílení organismu a k získání větší fyzické síly. Budete se cítit duševně svěžejší a můžete se i dožít mnohem vyššího věku, neboť se v něm prý ukrývá dar dlouhověkosti.

 

Tato rostlina je bohatá na vitamín A, B, C a E, ale najdete v ní i železo, hořčík, sodík, vápník, zinek, jód, draslík a měď. Také obsahuje aminokyseliny, mastné kyseliny (palmitinová, laurová, stearová a jiné), steroly (stigmasterol, beta-sitosterol a kampesterol) a také saponiny, terpenoidy, uhlovodany a třísloviny.

 

Její léčivé účinky pomáhají při ženské frigiditě a dokonce i při mužské impotenci. Pokud se užívá dlouhodobě, dokáže zlepšit sexuální život - podpoří erekci, zvýší libido a stimuluje i sexuální funkci.

 

Jestli chcete otěhotnět a již delší dobu se vám to nedaří, může pomoci právě prášek z Macy. Díky němu se zvýší počet spermií a zlepší se i jejich pohyblivost. S pomocí tohoto zázračného prášku lze i urychlit regeneraci svalů, ulevuje při neurózách, schizofrenii či při chronickém únavovém syndromu.

 

S tímto práškem budete tuky spalovat mnohem rychleji a dokáže napravit i menstruační nepravidelnosti. Užívat by ji měli i ti, které trápí problémy s pamětí či koncentrací. Prášek z macy pomáhá i lidem, kteří mají rakovinu. Pomáhá jim totiž zmírnit vedlejší účinky chemoterapie a navrací jim sílu a vitalitu.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies