Lustry a lampy pod taktovkou moderny

Chystáte se pořídit do svého interiéru vskutku netradiční kousek, který bude nejen designově zajímavý, ale také praktický? Možným řešením mohou být právě lustry nebo lampy. Přečtěte si více o jejich aktuálních trendech.

Lustry a lampy

Osvětlení v domácnosti

Důležitou součástí každého interiéru by mělo být vhodně zvolené osvětlení. K psacímu stolu se hodí jiné osvětlení, než třeba do obývacího pokoje. V dnešním článku si povíme více o aktuálních trendech z oblasti lustrů a lamp. Pod článkem naleznete velkou fotogalerii, kterou se můžete nechat inspirovat k nákupu.

Již brzy se můžete těšit na článek o vhodném osvětlení do celého bytu!

Lustry – vzdušná dominanta pokoje

Téměř v každém bytě či domě nalezneme alespoň jeden lustr, a to buď starý nebo nový. Zkrátka lustry k bydlení patří a jsou jakousi „vzdušnou“ dominantou pokoje. V obývacím pokoji získáme díky kombinaci bodových světel, centrálního závěsného lustru u stropu a stojacích lamp dostačující osvětlení. Ideální je, když se všechna světla v místnosti vzájemně doplňují nejen funkčně, ale také z estetického hlediska.

Pokud tedy zvažujete koupi nového lustru, měli byste se zamyslet nejen nad jeho možností osvětlení, ale také nad jeho designem. Nevhodně zvolený design lustru může pokazit celkový dojem v interiéru.

Lustry - trendy pro letošní rok

Hitem letošní sezóny jsou závěsné geometrické lustry s tlumeným světlem (viz. Obrázek číslo 1 ve fotogalerii).

Lampy - klasika pro útulný domov

Lampy patří mezi klasické doplňky, které najdeme v každém bytě. Lampa dokáže vytvořit pocit útulnosti, zabydlenosti a domova. Lampy se vyrábějí v různých stylech – rustikální, koloniální, moderní i klasický, takže vybrat si není těžké. K dostání jsou lampy v sytých pastelových barvách, stříbrné či vícebarevné. Vybírat lze také z různých materiálů – skla, kovu, plastu.

Při výběru a rozmisťování lamp v interiéru postupujte uváženě. Způsob a intenzita umělého osvětlení výrazně ovlivňuje atmosféru v místnosti a tím i naši náladu a psychiku. Osvětlení by mělo dostatečně osvítit celou plochu prostoru, ve kterém se pohybujeme.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies