Letní grilování – chutné recepty z ryb

Připravili jsme si pro vás několik chutných receptů na pokrmy z ryb, kterými můžete během letního grilování překvapit svou rodinu a přátele. Je libo candáta s citrónovým máslem, pstruha se zeleninovou náplní a anglickou slaninou nebo lososa s bylinkovou krustou?

Losos s bylinkama

Candát s citrónovým máslem

Budeme potřebovat 2 filety z candáta, máslo, olivový olej, limetku, šťávu z jednoho citrónu, mátu, rozmarýn, bazalku, bílé víno, mořskou sůl, čerstvě mletý pepř a nadrobno nasekanou petrželku.

Filety z candáta omyjeme a osušíme. Osolíme mořskou solí, pokapeme šťávou z limety a přelijeme marinádou, kterou si připravíme z olivového oleje, bílého vína, několika lístků čerstvé máty, rozmarýnu a bazalky, které utlučeme v hmoždíři. Candáta necháme v této směsi marinovat v chladu alespoň 2 hodiny. Na rozpálený gril vložíme marinované filety z candáta (nejlépe zabalené v alobalu, aby se maso zvolna zatáhlo a zůstalo šťavnaté) a pozvolna pečeme.

Citrónové máslo si připravíme tak, že klasické máslo smícháme se šťávou z jednoho citrónu, mořskou solí a nadrobno nasekanou petrželkou. Necháme ztuhnout v lednici.

Na upečeného candáta položíme plátek citrónového másla. Podáváme se zeleninovým salátem, čerstvým pečivem a nebo brambory pečenými ve slupce.

Grilovaný pstruh se zeleninovou náplní a anglickou slaninou

Budeme potřebovat 2 pstruhy, 100 gramů anglické slaniny, ½ citrónu, koření na ryby, zeleninu dle chuti, mořskou sůl, čerstvě umletý pepř a kmín.

Vykuchaného pstruha omyjeme a osušíme. Osolíme mořskou solí, dle chuti opepříme, okmínujeme a přidáme koření na ryby. Do břišní dutiny pstruha vložíme plátek anglické slaniny, plátek citrónu a trochu zeleniny, kterou jsme si předem podusili. Párátkem sepneme břišní dutinu, aby nám náplň během pečení nevypadávala. Po bocích ryby položíme plátky anglické slaniny a zabalíme do alobalu.

Pečeme na grilu cca 20 až 30 minut. Podáváme se zeleninovým salátem, čerstvým pečivem a nebo brambory pečenými ve slupce.

Grilovaný losos s bylinkovou krustou

Budeme potřebovat 2 filety z lososa, bílé víno, směs bylinek podle chuti (např. petrželku, bazalku, tymián), strouhanku, vajíčko, olivový olej, citrón, mořskou sůl, mletý zelený pepř.

Filety z lososa omyjeme a osušíme. Osolíme mořskou solí, dle chuti opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. V hmoždíři si utlučeme čerstvé bylinky (například petrželku, bazalku, tymián), přidáme trochu olivového oleje a bílého vína, vajíčko, strouhanku. Vytvoříme kaši, kterou naneseme na filety z lososa po celé délce a vidličkou urovnáme.

Takto upraveného lososa vložíme do alobalu, zabalíme a dáme na gril. Pečeme cca 20 minut. Podáváme se zeleninovým salátem a nebo čerstvým pečivem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies