Leonberger

Leonberger je impozantní, neuvěřitelně vyrovnaný a inteligentní pes. Je výborným hlídačem i společníkem, dobrým partnerem pro sportovce i pro děti. Někteří Leonbergři se dokonce osvědčili v práci s postiženými dětmi.

Leonberger

Leonberger a jeho původ

Leonberger vznikl zkřížením černého Newfoundlanda se psem z klášterní nemocnice v Leonbergeru, města nacházejícího se poblíž německého Stuttgartu. Později byl ještě přikřížený Pyrenejský horský pes. Výsledkem byli velcí převážně bílí psi s dlouhou srstí.

Leonberger - vzhled

Leonberger je mohutný, svalnatý a přitom elegantní pes. Lebka Leonbergera je mírně klenutá, nos a rty vždy černé, rohy rtů uzavřené. Čelisti jsou silné, oči světle nebo tmavě hnědé, středně velké, masité uši vysoko posazené, svěšené. Záda mají Leonbergři rovná a široká, hruď dosahuje až k loktům. Ocas a nohy jsou mohutné, chůze prodloužená.

Výška, váha a srst Leonbergera

Pes má v kohoutku až 80 cm, fena maximálně 75 cm. Leonberger váží 43 až 50 kg. Leonberger má středně hrubou srst, dosti dlouhou. Na krku a hrudi je zformovaná do hřívy. Zbarvení je lvově žluté, načervenale hnědé, pískové nebo krémové, vždy se stopami černé.

Leonberger a jeho charakter

Leonberger je rodinný pes, příjemný a přátelský společník. Je velmi citlivý a přitom nebojácný. Dokáže být poddajný a velmi rychle se učí, proto není třeba tvrdé výchovy. Je vlídný k dětem a stejně jako ony si rád hraje.

Průměrná délka života

Leonberger se průměrně dožívá 11 let.

Leonberger a péče o něj

Srst této rasy je třeba pravidelně česat a kartáčovat. Ouška udržujte čisté a stravu mu dodávejte kvalitní. Leonberger je dobrým hlídačem, ale nehodí se pro trvalé držení v malém prostoru. Špatně také snáší hluk.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 6 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies