Kurz aranžování – stylové dekorace do vašeho domova

Blížící se podzim je ideálním obdobím pro vytvoření neotřelé výzdoby vašeho domova. Podzimní větvičky a plody jako kaštany či bukvice navodí příjemnou atmosféru a na rozdíl od letních květin vydrží dlouho.
Sušené ovoce, dekorace

Ikebana

Jednou z možností, jak oživit interiér, je vytvořit si ikebanu. Přímo se nabízí zapíchnout do florexu větvičky z vřesu, břečťanu či neopadavých jehličnatých stromů - například tisu nebo brslenu. Přidejte plody jako je kaštan (napíchněte jej na kovovou aranžérskou tyč), bukvice nebo sušený vlčí mák.

Podzimní váza

Neschovávejte vázu do kouta jen proto, že podzim dává sbohem květinám. Nasbírejte ze zahrádky slaměnky, přidejte několik dekorativních ozdůbek (zakoupíte v květinářství) a radujte se z rostlin i v tomto pochmournějším období. Pohádkově působí také šípky, vřes nebo černucha. Aby vám rostlinky nesjížděly na stranu, vložte na dno vázy florex a zapíchněte je do ní.

Podzimní věnec

Věnec nepatří jen na pohřeb! S trochou fantazie lze vytvořit i věnec živý, plný barev a nápaditých prvků. Zajděte si do květinářství koupit základní kostru věnce a nachystejte si vše, co do ní budete zapichovat. Hezky působí plody ovoce – například na plátky nakrájený sušený pomeranč, tyčinky skořice, různé kamínky, mušličky z dovolené (speciálním lepidlem je na věnec snadno upevníte), sušená palice máku. Doplňte větvičkami z jehličnanů.

Koláž – obrázek ze sušených květin

Ano, ze sušených květin si můžete sami vytvořit obraz. Ale to už je téma na příští článek..

Víme, jak oživit váš interiér:

Kurz aranžování – jak si vytvořit ikebanu
Dekorace – malování barvami na sklo
Zrcadla v bytě jako dekorace
Svítící květináče jako dekorace
Ubrousková technika – jak na to
Dekorace z dýní
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies