Kurz aranžování

Je mnoho způsobů, jak zkrášlit stěnu vaší ložnice, kuchyně či obývacího pokoje. Většina z nás asi sáhne po nějakém zajímavém obrazu. Chcete-li být ale skutečně originální, vytvořte si vlastní obraz ze sušených květin!

Sušené květiny

Co budeme potřebovat

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

  • obrazový rám, případně rám na fotografie;
  • tavnou pistoli;
  • pytlovinu nebo yutu;
  • pinzetu;
  • rostliny dle vašeho výběru (slaměnky, větvičky, traviny, lisované okvětní plátky);
  • aranžérské doplňky (např. perličky, mušle, paví péra).

Příprava na aranžování

Ještě než začnete s aranžováním, udělejte si představu, jak by měl váš obrázek ze sušených květin vypadat. Chcete rostliny poskládat do nějakého konkrétního symbolu (slunce, hvězda, květina) nebo raději vytvořit něco abstraktního? Někdy je lepší udělat si náčrt a teprve poté tvořit. Vyhnete se situaci, kdy uprostřed lepení zjistíte, že nemá obrázek žádnou hlavu ani patu a působí jako jeden velký miš maš.

 

Nasbírejte nebo zakupte rostliny a doplňky, s nimiž budete aranžovat. Z rostlin jsou nejvhodnější slaměnky, různé větvičky a traviny. Obrázek pak oživíte perličkami, mušlemi nebo třeba knoflíky – určitě doma najdete spoustu ozdůbek, které se dají využít. Kouzelně působí také nakrčená kůže, kůra stromu nebo lisované okvětní plátky. Chcete-li velký, výrazný obraz, doplňte jej o paví pera.

Postup při vytváření obrázku

Výplň rámu vystelte yutou nebo jinou pytlovinovou látkou. Rostliny upravte do požadovaného tvaru a délky. Jednotlivé kusy přilepujte do rámečku tavnou pistolí. Drobné doplňky jako jsou např. perličky vkládejte do obrazu pinzetou.

Koláž ze sušených květin vyžaduje fantazii

Klasikou mezi kolážemi je skládání rostlin do jednoho, případně dvou protilehlých rohů rámu – nejčastěji do tvaru vějíře. Pokud jste opravdu šikovní a máte dostatek fantazie, můžete z rostlin vytvořit prakticky jakýkoliv obraz.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies