Kuřecí maso na exotický způsob

Už vás nebaví příprava kuřecího masa tradičním způsobem? Vyzkoušejte, jak chutná kuřecí maso s vůní a chutí exotických dálek. Chutné recepty naleznete právě v dnešním článku.

Salát s kuřecím masem

Recept na flambované kuře na grapefruitech (pro 4 osoby)

1 větší kuře, 1 lžíce hladké mouky, 50 g slunečnicového oleje, 1 lžíce koňaku, drůbeží vývar, 1 dl cherry likéru, šťáva z 1 grapefruitu, 1 celý grapefruit, sůl, mletý pepř, kysaná smetana, petrželová nať

Jak budeme postupovat

Omyté, očištěné kuře nakrájíme na menší kousky. Ty osolíme a lehce opepříme. Dále je poprášíme moukou a na pánvi, ve které jsme rozehřáli olej je opečeme ze všech stran. Opečené kuřecí kousky ještě v pánvi polijeme koňakem, zapálíme a chvíli flambujeme. Potom podlijeme trochou masového vývaru a pod pokličkou dusíme ve vyhřáté troubě do měkka.

Měkké maso přeložíme na vyhřátý talíř a do šťávy přidáme scherry a grepfruitovou šťávu. Krátce povaříme, podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme dobře oloupaný a na malé kousky nakrájený grepfruit. Ještě chvilku prohřejeme a servírujeme. Na talíři dozdobíme petrželovou natí a lžící kysané smetany. Jako přílohu podáváme různě upravenou rýži, různě smažené brambory, doplníme upravenou zeleninou.

Recept na španělské kuře (pro 4 osoby)

1 kuře, 4 stroužky česneku, sůl, 2 lžíce petrželové natě, 1 dl pomerančové šťávy, 2 lžíce hladké mouky, 40 g slunečnicového oleje, 2 dl dezertního červeného vína, 30 g rozinek, 30 g mandlí, 30 g zelených naložených oliv

Jak budeme postupovat

Kuře očistíme, omyjeme, vysušíme a nakrájíme na porce. Česnek oloupeme, utřeme se solí, přisypeme k němu drobně nakrájenou petrželovou nať a pomerančovou šťávu. Promícháme a směsí potřeme kuřecí díly. Dáme do misky, kterou přiklopíme talířem a dáme odležet asi na 2 hodiny do chladna. Marinované kuře osušíme, posypeme hladkou moukou a ze všech stran opečeme na rozpáleném slunečnicovém oleji. Přilijeme červené víno a pod poklicí dusíme.

Když je kuře poloměkké, tak přidáme rozinky, které jsme v cedníku propláchli vodou. Dále přidáme spařené, oloupané a jemně nakrájené plátky mandlí a nakrájené plátky oliv. Osolíme a opepříme podle chuti. Pokud je potřeba, tak ještě podlijeme vínem a dodusíme. Porce kuřete na talíři dozdobíme petrželovou natí. Kuře podáváme s rýží, s opečenými brambory nebo jen s pečivem a porcí upravené zeleniny.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies