ReceptyRecepty

Kukuřice – zavařování kukuřice

Kukuřice podporuje zažívací proces a dobrý stav cév, přetváří sacharidy na molekuly glukózy, a tím vytváří výživu pro mozek a nervové buňky. Obsahuje draslík, fosfor, vápník, hořčík, železo, zinek, kyselinu pantotenovou a listovou, pektiny a tyamin.

kukuřice
kukuřice

Kukuřice – zavařování kukuřice

Kukuřice obsahuje draslík, fosfor, vápník, hořčík, železo, zinek a pektiny. Podporuje zažívací proces a dobrý stav cév, přetváří sacharidy na molekuly glukózy, a tím vytváří výživu pro mozek a nervové buňky. Kromě tiaminu obsahuje i mangan, biotin, kyselinu pantotenovou a kyselinu listovou.

 

Zavařované kukuřičky s kapií

Co budeme potřebovat

8 – 10 centimetrů dlouhé nezralé kukuřičky, sůl, kapii, bobkový list, nové koření, pepř celý, hořčičné semínka, 1 litr vody, 250 mililitrů octa, 100 gramů pískového cukru, 20 gramů soli.

 

Postup přípravy - zavařování kukuřice

Malé kukuřičky povaříme ve slané vodě do změknutí. Z vody, cukru, octa a solí svaříme nálev. Do sklenice o objemu 700 mililitrů vlažíme kukuřice, nakrájenou kapii, kousek bobkového listu, 3 zrnka pepře, 2 zrnka nového koření a půl lžičky hořčičných semínek. Obsah sklenice zalijeme 1 centimetr pod okraj teplým nálevem a sklenice uzavřeme a utěsníme. Sterilujeme 15 minut při teplotě 80°C.

Souvisejicí články

Zobrazeno: 10554 × 11.08.2006