Kuchyňské linky – pravidla správného výběru

Praktická a krásná kuchyňská linka je snem snad každé moderní ženy. Jaká jsou pravidla správného výběru kuchyňských linek? Čtěte dál a více se dozvíte v následujícím článku…
Kuchyň

Moderní byt – kuchyňské linky

Při výběru kuchyňské linky je třeba pamatovat na několik pravidel, která jsou zásadní. Na prvním místě je samozřejmě praktičnost, ale podstatné jsou také i jiné věci, jako například pěkný vzhled a správný výběr s ohledem na byt. Renovace staré kuchyňské linky bude stát mnoho úsilí a záleží také na tom, kolik peněž jste ochotni zainventovat.

Typy kuchyňských linek

V prvé řadě záleží na velikosti vaší kuchyně. Pokud máte k dispozici velké prostory, máte napůl vyhráno, jelikož si můžete pořídit velkou kuchyňskou linku, která vám velmi poslouží z praktického hlediska.

 

Kuchyňské linky se standardně vyrábějí v několika typech, kterými jsou klasické podlouhlé linky, linky do tvaru L, pokud máte větší kuchyni a do U, pokud máte skutečně velké prostory k dispozici.

Kuchyňské linky a úložné prostory

Malé i velké kuchyňské linky se dají vyrobit přesně na míru podle vašich představ. Pokud myslíte prakticky, víte, že čím více úložného prostoru, tím lépe. Úložné prostory jsou také velmi módní záležitostí a výrobci hledí na jejich vzhled. Velmi dobře vypadají prosklené úložné prostory, kterými vůbec nic nezkazíte, právě naopak.

Výběr barvy u kuchyňské linky

Pokud jste si ještě nevybrali barvu kuchyňské linky, máte mnoho možností a vyberete si ze spousty barevných variant i materiálů. Zde platí pravidlo, že kuchyňská linka by neměla být příliš světlá ani příliš tmavá – v obou těchto případech je totiž lehce viditelná sebemenší špína, která je v kuchyni snad na denním pořádku.

 

Velmi módní a prakticky výhodné jsou materiály podobné mramorovaným povrchům, na kterých nejde vidět téměř žádná nečistota.

Zabudované spotřebiče – ano či ne?

Zde platí jednoznačně ano. Pokud ovšem máte velmi velký byt, můžete si dovolit kuchyňskou linku bez zabudovaných spotřebičů.

Při výběru kuchyňské linky pamatujte na výšku

Výšku pracovní desky zvolte podle toho, aby byla výhodná pro toho, kdo se v kuchyni pohybuje nejvíce. Pro ženy jsou výhodnější nižší kuchyňské pracovní desky, muži zase dávají přednost vyšším. Důležité je cítit se dobře a špatně zvolená výška pracovní desky vám může způsobit bolesti zad.

Pozor na osvětlení

Také osvětlení je velmi důležitou součástí správného výběru. Místa pro osvětlení si můžete zvolit sami, platí zde však jedno pravidlo, a to je, pokud máte místnost bez oken, potřebujete velmi kvalitní osvětlení, kterého by mělo být co nejvíce. Velmi trendy jsou zabudované „bodovky“, které jistě oceníte.

Další zajímavé články z rubriky domácí dílna

Dekorace - malování barvami na sklo

Není WC jako WC

Domácí dílna - čističky vzduchu

Ubrousková technika - jak na to?

Jak si vybrat počítačový stůl

Domácí výroba dílenského stolu

Krásná a čistá koupelna - snadno a rychle

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies