Krtek v zahradě – co s ním?

Krteček je roztomilá animovaná postavička, kterou zná snad každý z nás, avšak je roztomilá pouze v televizi. V reálném životě je krtek postrach všech pěstitelů. Poradíme vám, jak se jej účinně zbavit.

Krtek, škůdce

Krtek v zahradě - co teď?

Krteček je roztomilá animovaná postavička, kterou zná snad každý z nás, avšak je roztomilá pouze v televizi. V reálném životě je krtek postrach všech pěstitelů, kteří se snáží mít tu nejkrásnější zahrádku. Trápí vás právě na vaší zahradě krtek? Rádi vám poradíme, abyste se jej co nejdříve zbavili.

Krtek – seznamte se s nepřítelem

Krtek obecný je malé černé zvířátko, které způsobuje na našich zahrádkách velmi značné škody. Pokud se ho budete chtít snažit z vaší zahrádky vypudit, nezapomeňte na to, že je krtek chráněný, proto byste na něj neměli při snaze vyhnat ho, použít chemikálie, které mohou velmi uškodit jak jemu, tak také vám. O krtkovi je také všeobecně známo, že má velmi dobrý a citlivý čich. Takže stačí vědět, co mu nevoní a je alespoň dočasně vyhráno.

Zahrada – speciální větrník na odehnání krtků

Velmi známým způsobem, jak se krtka z vaší zahrady můžete zbavit, je použít větrný odháněč, který si můžete jednoduše sami vyrobit. Postačí, když tenkou železnou tyč zastrčíte do země a nasadíte na ni hrdlem PET láhev.

 

Z boku láhve na několika místech pomocí nože naříznete a ohnete konce, abyste získali "větrný mlýnek". Láhev se díky poryvům větru točí, tře se o tyč a tou se zvuk dostává až do země.

Speciální elektrické odpuzovače krtků

Existují také speciální odpuzovače na krtky. Vypadají jako krabičky s kolíkem, které se zabodnou do země a každou chviíli vylučují zvuk, který lidskému uchu nevadí (pípají, bzučí a nebo vibrují).

Krtek – rady čtenářů

Mezi příspěvky od našich čtenářů jsme vybrali také pár nejzajímavějších rad. Zkuste například na nashromážděnou zeminu, kterou vám na zahradě vytvořil váš „nepřítel“ položit pár listů černého bezu, karbidové vápno, čerstvé ústřižky vlasů a nebo olomoucké tvarůžky ve značném stupni rozkladu. Dle čtenářů tyto rady vždy účinně fungovali.

Choroby a škůdci - další zajímavé články

Thúje - Hnědnutí a odumírání větví thují

Růže - houbové choroby na listech

Choroby a škůdci trávníku

Rzivost na rostlinách

Jarní postřiky na ovocné stromy

Jaro v zahradě – jaké nebezpečí rostlinám hrozí?

Plevele a ochrana proti nim

Choroby jabloně - strupovitost

Choroby a škůdci broskvoní

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies