Krémšnit - pudinková vášeň

Máte rádi sladké dezerty a chtěli byste vyzkoušet něco nového? Znáte krémšnit? Dopřejte si pravou pudinkovou vášeň. S naším receptem krémšnit, nízkokalorický dezert s pudinkem, hravě upečete.

Krémšnit

Krémšnit - potřebné ingredience

  • 1 listové těsto
  • 2 pudinkové prášky (čokoládové nebo vanilkové)
  • 750 mililitrů mléka
  • 3 - 4 polévkové lžíce cukru
  • cukr na posypání
  • šlehačka
  • ovoce na dozdobení

Jak postupovat při přípravě pudinkové vášně s názvem krémšnit

Listové těsto rozdělíme na dva díly. Oba díly vyválíme (přibližně na pláty o síle 0,5 cm) na vále jemně posypaném moukou. Vidličkou těsto místy propícháme a pečeme jednotlivě v předehřáté troubě při 200°C.

Prozatím co pečeme listové těsto v troubě, připravíme si pudinkovou náplň. Jakmile je listové těsto upečené a pudinková náplň připravená, můžeme začít s plněním. 1. plát položíme na plech a na něj rozetřeme hustý pudinkový krém a nakonec přiložíme 2. plát. Dezert necháme chvíli ztuhnout a poté nakrajíme přibližně na 9 dílů. Krémšnit před podáváním dozdobíme šlehačkou a kousky ovoce.

Pudinková náplň:

Mléko nalijeme do hrnce a uvedeme do varu. Poté do mléka přidáme pudinkové prášky (nejlépe rozšlehané ve zbytku mléka) a 3 až 4 lžíce cukru. Jakmile začne pudink houstnout, tak jej ještě chvíli povaříme a poté sundáme ze sporáku. Pudink by měl být poměrně hustý. Tip: Z pudinku můžeme také pomocí másla, které postupně z pudinkem šleháme pomocí mixeru, vytvořit jemný šlehaný pudinkový krém.

Připravte si

Koblihy - domácí recept, jedinečná chuť!

Sýrové pečivo - křehké pohoštění pro každou oslavu

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 2

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies