Křečci a péče o ně

Křečci jsou velmi oblíbená domácí zvířátka, které často pořizujeme pro své děti. Péče o křečky je poměrně snadná. Bližší informace, jak se o tyto zvířátka starat, naleznete zde.
Křeček

Křečci a jejich svět

Křečci jsou velmi oblíbená domácí zvířátka. Péče o křečky je poměrně snadná. Bližší informace, jak se o tyto zvířátka starat, naleznete zde.

Charakteristika

Křeček je velmi živé zvířátko, které rádo spí a také si hraje. Křečky bychom měli chovat samostatně, protože jsou to velmi čilá zvířátka, která ráda mezi sebou bojují.

Klec

Klec pro chov křečků, by měla být dostatečně velká. Jako podestýlka slouží piliny, které bychom měli pravidelně vyměňovat. Ve svém příbytku, by měl mít křeček také misku s jídlem, misku s vodou a hračku. Nejlepší hračky jsou tzv. „křeččí kolotoče”.

Potrava

Potravu pro křečky tvoří především obiloviny (oves, ovesné vločky, pšenice). Krom suché stravy je schopen přijmout i rostlinnou a živočišnou stravu, např. maso, mléko, vařená vejce, nebo dokonce granule pro psy. Pokud dáte křečkovi občas kousek čerstvé zeleniny, nebo ovoce, určitě tím nic nezkazíte.

Péče o křečka

Svůj příbytek by měl mít křeček neustále čistý. Piliny měníme pravidelně každý týden. Misky na jídlo a vodu opláchneme pouze čistou vodou. Nepoužíváme chemické přípravky, protože křečci jsou na ně náchylní.

Věk

Křeček se dožívá věku 2 – 3 let.

Hmotnost

Křeček váží 30 – 50 gramů.

Druhy křečků

  • Křeček džungárský
  • Křeček Campbellův
  • Křeček rumunský
  • Křeček šedý
  • Křeček krysovitý
  • Křeček myší
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.1 Počet: 10 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies