Kouzlíme s polystyrenem v domácnosti

Polystyren je oblíbeným stavebním i dekoračním materiálem. V dnešním článku vám poradíme, jak s jeho pomocí vykouzlit útulnou a moderní domácnost.

Pokoj

Polystyren v domácnosti a jeho výhody

Polystyren je v domácnostech oblíbený hned z několika důvodů: má vynikající tepelné a  zvukové izolační vlastnosti (izoluje kročejový hluk), vyniká minimální nasákavostí (není rozpustný ve vodě, dokáže odolat dlouhodobému působení vody), tvarovou stabilitou (snese krátkodobé teploty do 100°C), ekologickou nezávadností (pentan a styren jsou látky, ze kterých se polystyren vyrábí a které nalezneme běžně v přírodě). Navíc se dá polystyren snadno upravovat (dá se řezat, lámat, vrtat i jinak dodatečně upravovat), lze tak z něj vytvořit snadno dekorační prvky do domácnosti.

Polystyrenové stropnice srovnají nerovný strop i zdi

Stropnice (případně kazety) vyrobené z polystyrenu dají místnosti nový vzhled, navíc srovnají nerovnosti a vylepší tepelně izolační vlastnosti stropu. Vybrat si můžeme z pestré škály různých vzorů, barev a velikostí.

Více o lepení stropnic se dočtete v následujícím článku>

Pomocí polystyrenových kazet lze srovnat nejen strop, ale také zdi a nebo zamaskovat nevzhledné umakartové jádro, se kterým se často setkáme v panelákových bytech. Na trhu jsou k dostání i speciální polystyrenové kazety s potahem z PVC, které jsou omyvatelné a dají se použít i do místností s větší prašností, nebo vlhkostí.

Polystyrenové lišty skryjí nepřesnosti

Z tvrzeného polystyrenu se vyrábí také dekorační lišty, které dokáží dokonale skrýt nepřesnosti v rozích stěn. Lze si vybrat mezi klasickými lištami (hladké), lištami s vylisovaným vzorem a nebo dekorem různých druhů dřevin ( např. buk, dub, bříza, borovice, jasan, apod.).

Stylové obrázky z polystyrenových kazet

Z polystyrenových kazet si můžeme vytvořit i netradiční obrázky. Stačí, když si několik stropnic nabarvíme a nebo pokreslíme dle vlastní fantazie a poté je pověsíme (případně nalepíme) na zeď. Velmi efektně vypadá seskupení několika kazet různých vzorů i barev.

Dekorativní polštářky dotvářejí útulný domov

Zařiďte si domov ve znamení zvěrokruhu - 1. díl

Zařiďte si domov ve znamení zvěrokruhu - 2 díl

Domácí kamerové systémy - víte, jak zabezpečit svůj domov?

Jak zbavit váš domov plísní?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies