Koupelnové žebříky vám pomohou s vytápěním

Při zařizování koupelny byste neměli podcenit vytápění. I když jste možná otužilí nebo vám jen nevadí chvilka chladu po sprše, i tak byste měli dbát na to, abyste své tělo zbytečně nevystavovali teplotním šokům. Obzvlášť by si to měli uvědomit ti, kteří milují extrémně horkou koupel a moc si doma nepřitápějí.

Koupelnové žebříky vám pomohou s vytápěním

 

Proč by topné žebříky v žádné koupelně neměly chybět?

 

V současnosti si můžete vybírat z celé řady nejrůznějších žebříků. Liší se tvarem, velikostí, materiálem, z kterého jsou vyrobeny, a také způsobem, jakým danou místnost vytápějí. Topné žebříky jsou velmi užitečné nejen díky tomu, že nám krásně vyhřejí koupelnu natolik, že už nám nebude nepříjemné vylézt ze sprchy či vany.

 

Pokud máte malé dítě, snížíte riziko prochladnutí příjemně vyhřátým ručníkem, do kterého ho hned po koupeli zabalíte. Navíc vám krásně vysuší a prohřeje ručníky. Topné žebříky můžete využít i v případě krize jako radiátor, na kterém vám uschne i promočené oblečení.

 

Topným žebříkem můžete zajistit dostatečně teplý vzduch v místnosti, což pro vás bude výhodné i tím, že se sníží vlhkost v koupelně. Možná tím pak zabráníte vzniku zdraví ohrožujících plísní.

 

Typy koupelnových žebříků

 

  • Teplovodní

 

Tento typ je závislý na topné sezóně. Jedná se o topné těleso, které je napojeno na stávající topení. Koupelnu tak budete mít příjemně vyhřátou vždy, když bude topná sezóna. Ale pak musíte vyřešit, jak si přitopit na jaře a v létě.

 

  • Elektrický

 

Elektrický topný žebřík vám místnost prohřeje vždy, když ho zapojíte do elektřiny. Můžete si jej napojit do standardní zásuvky či si ho do sítě připojíte napevno. Po zapnutí se zahřeje topná tyč, přesněji řečeno voda či nemrznoucí kapalina, jenž je uvnitř těch trubek. Pokud máte v koupelně pouze tento typ topného žebříku, musíte počítat s tím, že může dojít k výpadku elektřiny.

 

  • Kombinovaný

 

Kombinovaný topný žebřík je tou nejlepší volbou. I kdyby náhodou došlo k výpadku elektrického proudu, i tak se můžete těšit z krásně vyhřáté koupelny. Tento typ žebříku je vlastně kombinací teplovodního žebříku, který má navíc elektrickou topnou tyč.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies