Koupelna vhodná pro děti

Klasická koupelna není pro děti příliš vhodná, protože se v ní ukrývá mnoho nebezpečí. Ve vaně mohou děti uklouznout, umyvadlo bývá příliš vysoko, ostré hrany koupelnového nábytku zase skrývají nebezpečí úrazu při pádu...A tak by se dalo pokračovat. Jak tedy udělat z koupelny místo, kde se o své děti nebudeme muset tolik bát? Poradíme Vám!

Koupelnová předložka

Vana, nebo sprchový kout?

Kladete si otázku, zda-li je do koupelny, kde se vyskytují děti, lepší vana či sprchový kout? Každé řešení má své výhody (i nevýhody). Vana nabízí možnost prostoru, kde si mohou děti hrát při koupání. Pokud si k vaně pořídíte zástěnu z bezpečnostního skla, bude plnit také funkci sprchového koutu. Navíc vám odpadne starost s úklidem louží, které po hrátkách dětí na podlaze obvykle zůstanou.

Pokud se rozhodnete pro sprchový kout, je vhodné vybrat takový, který má vanu do výšky alespoň 40 centimetrů. V takové vaně si budou moct děti hrát a také budete mít místo, kde můžete prát jemné prádlo.

Ať už se rozhodne pro vanu či sprchový kout, vždy do něj pořiďte protiskluzové podložky, které omezí riziko uklouznutí dětí. Máte-li na podlaze v koupelně kachličky, které jsou ve většině případů velmi kluzké, je vhodné na ně umístit před koupáním také protiskluzovou podložku (a nebo aspoň ručník).

Vanu nebo sprchový kout?

Bezpečnost na prvním místě

  • Nábytek by měl být připraven na nešetrné dětské zacházení, proto volíme takový, který je vyroben z kvalitních materiálů, odolá vlhkosti a nemá ostré hrany.
  • Koupelnový nábytek s ostrými hranami opatřete vhodnou ochranou (gumovými krytkami). Lze tak výrazně omezit následky úrazů, způsobených pádem na ně.
  • Do vany a nebo sprchového koutu je vhodné pořídit termostatickou baterii - zabráníte tak nechtěnému opaření dítěte.
  • Na toaletu je vhodné pořízení prkénka, kterým se dítě nepropadne. K dostání jsou i prkénka s madly, kterých se dítě může v případě potřeby přidržet.
  • Při výběru materiálů dejte přednost takovým, které mají antibakteriální úpravu. Takové materiály se nejlépe udržují.
  • Umyvadlo je vhodné umístit do výšky 60 centimetrů, aby si dítě mohlo pohodlně umýt ruce či vyčistit zuby, aniž by muselo použít stoličku. WC s bidetem umístěte do výšky cca 35 centimetrů.

Nezapomeňte na barvy!

Pokud chcete, aby se děti do koupelny rády vracely, nebojte se zařídit koupelnu ve veselých barvách. Bílou, šedou a nebo béžovou koupelnou žádné dítě rozhodně neoslníte. Čím více barev a veselých doplňků v koupelně bude, tím častěji se do ní děti budou vracet a také snadněji se učit hygienickým návykům. Na trhu jsou k dostání barevná umyvadla, toalety i zrcadla ve tvaru různých zvířátek.

Koupelna ve stylu Feng-šuej

Zatočte se špínou v koupelně

Rekonstrukce koupelny a WC - jak na to?

Přestavba koupelny - pryč s umakartem!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies