Kotě, kočka, šelma

„Hurá, hurá“ křičí vaše děti nadšením, když jim domů po dlouhém přemlouvání donesete malé koťátko… Nadšení a láska však pro zdravý vývoj této chlupaté kuličky stačit určitě nebude. Je velmi důležité zjistit si všechny potřebné informace o tom, jak se o kočku starat, čím ji krmit, jaké vitamíny a doplňky stravy ji dodávat.

Koťátko v košíku

I když kotě vypadá jako totální mazel, není radno zapomenout, že se jedná o kočkovitou šelmu, která má vlastní hlavu, a proto ji jen tak v plyšovou hračku nezměníte. A čím tohoto malého domácího lovce krmit? Určitě zapomeňte na mléko. Není tajemstvím, že kočka vychovávaná v bytě má z mléka kupovaného v obchodě střevní potíže. Důvodem jsou chybějící enzymy v jejím těle, které by jí pomohly vstřebat laktózu. Pokud však kočce mléko dopřejete, nemůžete se pak zlobit, když to chudáček nestihne na písek. Vhodnější volbou pro kočky jsou acidofilní mléka, zákysy a voda.

kočičí tlapkaCo se týče stravy, je vhodné zvolit granule. Pokud váháte jaké, můžete vyzkoušet například Faraon High Premium Cat Indoor Hairball, což je kompletní, dokonale vyvážené a lehce stravitelné superprémiové hypoalergenní krmivo pro kočky žijící v bytech. Pro zpestření jídelníčku můžete občas své chlupaté šelmě dopřát trochu bílého jogurtu, vařená kuřecí prsa na vodě, vajíčka, masové konzervy nebo tuňáka ve vlastní šťávě. I tyto pochoutky však dnes můžete zakoupit ve specializovaných kamenných i internetových prodejnách ve formě kočičích kapsiček nebo konzerv, masových tyček či jiných doplňků. Obrovskou výhodou dnešní doby je to, že zvířecí krmiva jsou připravována ve spolupráci se zvěrolékaři za účelem dosažení optimálních výživových hodnot pro domácí mazlíčky.

Nezapomeňte, že musíte brát ohled na to, jestli kočku chováte doma, nebo zda ji necháváte volně pobíhat po venku. Venkovní kočka je schopna si chybějící živiny obstarat například okusováním trávy, lovením myší a dalšími možnostmi, které příroda nabízí. Kočka žijící zavřena v bytě však nemá tyto příležitosti, a proto je potřeba při výběru granulí pro kočky brát v potaz zejména jejich složení.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.8 Počet: 8 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies