Koření do každé kuchyně

Koření je základem každé kuchyně. Víte ale, které druhy by u vás neměly nikdy chybět a s jakými druhy je lze kombinovat?

Koření,sušené,majoránka

Bez soli a pepře to nejde

Sůl nad zlato, to je přísloví, které opravdu platí. Je ale nutné to s dávkami soli nepřehánět, protože jak všichni víme, všeho moc škodí. Sůl by měla chuť jídla zvýraznit, ne ji přehltit. Nezapomeňte také, že sůl je obsažena v kořenících směsích a hotových marinádách a v případě jejich použití proto již sůl nepoužívejte. Stejně všestranné je také použití pepře. Do bílých omáček ale používejte bílý pepř – je jemnější a nepůjde v omáčce vidět.

Sladká a pálivá paprika

Také paprika je jako koření nepostradatelná. Používá se do omáček, do guláše, k ochucení masa, zeleninových pokrmů a podobně. Perfektně ladí s kmínem nebo kari kořením. Výborný je také eidam posypaný kari kořením – pokud jej takto ponecháte přes noc v lednici, získá na druhý den paprikovou chuť.

Kmín, bobkový list a nové koření

Co by to byly za brambory, kdybychom do nich nepřidali sůl a kmín. Jejich chuť ale můžete podtrhnout také přidáním bobkového listu! Stejně tak rýže bude chutnější, pokud do vody přidáte také bobkový list a klidně i nové koření. Tato kořenící trojice je nezbytná také při ochucování polévek.

Jalovec dochutí zvěřinu

Jste-li milovníci zvěřiny, mějte doma vždy jalovec. Právě dokáže zvýraznit chuť zvěřinového masa. Perfektní je také v červeném zelí.

Tymián a oregáno – chutná dvojka

Součástí mnoha zeleninových pokrmů je tymián a oregáno. Málokdo ale ví, že kromě šopského salátu se hodí i k masu a rybám.

Nepostradatelné bylinky

Petržel, bazalka, meduňka. Tyto bylinky skvěle ochutí saláty, zeleninové pokrmy, ale i maso a ovocné polévky. Z meduňky lze udělat i velmi chutný čaj

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies