Kočky - jak získáte jejich lásku?

Říká se, že kočky mají svou hlavu a že jsou vlastně samy sobě pánem. Ale stačí jen pochopit, jak kočky uvažují a co od vás potřebují. Jestli se o ně budete dobře starat a budete jim poskytovat spoustu lásky, začnou vám lásku vracet. Mějte s kočkami a kocoury láskyplný vztah. Poradíme vám, jak toho docílíte.

Kočky - jak získáte jejich lásku?

 

  • Chce to čas

 

Abyste si zasloužili lásku vaší kočky, musíte být především trpěliví. Kočka se k tomu, aby vás měla ráda, skutečně nedá přinutit. Měli byste se naučit signály, kterými vám dává najevo, kdy už od vás nevyžaduje žádnou další pozornost.

 

Těmito signály může být nedostatečné vrnění, určitý způsob, jak se na vás podívá, nebo ji to jednoduše přestane bavit a sama odejde. Všímejte si i jejich reakcí. Jestli se třeba nechce, abyste ji zvedli ze země, nesmíte ji k tomu nutit. Zbytečně ji tím akorát rozzlobíte.

 

  • Snažte se své kočce porozumět, netrestejte ji a zjistěte, co má ráda

 

Podporujte její nezávislost. I když je na vás kočka svým způsobem závislá, kočky chtějí být od přírody chápány jako nezávislá stvoření. Potřebují dostatek osobního prostoru. Mají sice rády mazlení, ale to nemusí nutně znamenat, že vždy budou vyžadovat lidský kontakt.

 

Musíte najít rovnováhu mezi její potřebou si hrát a potřebou volného prostoru. Mějte na paměti, že kočky nejsou psi. Kočky jsou narozdíl od pejsků samotářská zvířata, takže když se před vámi někdy schovají, nehledejte za tím žádný důvod. Nevyzpytatelné chování je prostě součástí povahy její povahy.

 

Také byste je v žádném případě neměli trestat. Jestli na ni budete křičet nebo ji budete trestat jiným způsobem, pak bude před vámi utíkat nebo se vás začne bát. Tím u ní ztratíte důvěru. Smiřte se raději s tím, že ve většině případů se kočky nikdy nenaučí disciplíně.

 

Důležitým krokem, jak dosáhnout toho, aby se vás kočka naučila milovat, je zjistit co nejvíce o tom, co má nejraději. Určitě má nějaké konkrétní jídlo mnohem více v oblibě než ta ostatní. To můžete využít pro učení kočky, jak by se měla správně chovat. Pamatujte si, že byste to s těmi pamlsky neměli přehánět. Pamlsky nenahradí kočičí žrádlo.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 10 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies