Kočičí plemena vhodná pro alergiky

Kočka patří mezi nejoblíbenější domácí mazlíčky a mnoho dětí si přeje mít kočičku doma. Co ale dělat, pokud je některý člen rodiny omezován alergií? Která kočičí plemena jsou vhodná pro alergiky?

Kočka

Alergie na srst

Alergie na srst zvířat je poměrně častou záležitostí a počet takto postižených lidí stále stoupá. Některá kočičí plemena se šlechtí právě pro alergiky. Jestliže alergie na srst není příliš silná, můžete zvolit také kočičku, která má hustou srst, ale nesmí vypadávat – vše záleží za druhu alergie.

Kočky – která plemena jsou vhodná?

Kočka devon-rex

Plemeno devon-rex má velmi ušlechtilou povahu a navíc se hodí pro alergiky. Její srst je velmi jemná a má vynikající vlastnost – nevypadává. Devon-rex je skvělým domácím mazlíčkem, ze kterého budete mít opravdovou radost.

Hypoalergenní kočka

Hypoalergenní kočka je vzhledově velmi podobná s plemenem sphynx, je však vyšlechtěná přímo pro alergického člověka, který má potíže s látkami jako jsou srst, seno, prach atd.

Jediné úskalí je cena této kočičky, která se v přepočtu pohybuje okolo devadesáti tisíc korun. Tuto horentní sumu však je ochotno dát čím dál více lidí a poptávka stále stoupá.

Kočky vhodné pro alergiky - plemeno sphynx

Kočka plemene sphynx (sfinx) pochází z Mexika, kde se poprvé objevila v roce 1966. Tento naháč si okamžitě získal množství nadšenců a dnes je jejich chov naprosto běžnou záležitostí. Kočička má navíc velmi přítulnou a milou povahu. Je společenská a hodí se i do rodiny s dětmi, jejichž přítomnost určitě.

Další zajímavé články o kočkách:

Nejoblíbenější plemena koček

Kočičí plemeno devon-rex

Zajímavosti ze světa koček

Nejroztomilejší dárek - britská stříbřitá kočička

Tiffany kočka

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies