Kachlová kamna

Krbová kachlová kamna jsou nejen moderním, ale také praktickým doplňkem do interiérů. V dnešní době již není problém mít krbová kachlová kamna ani v obývacím pokoji v panelovém domě. Proč si tedy neužívat příjemné teplo a romatické chvilky u ohně. 

Oheň v krbu

Interiérové krbykrb

Interiérové krby dělíme na dva základní typy: otevřené a nebo uzavřené. Otevřené krby se vyznačují poměrně nízkou výhřevností, jde tedy spíše o estetickou záležitost, než účinné topidlo. Oproti tomu uzavřené krby a krbová kachlová kamna (s uzavřenou krbovou vložkou - jednoplášťovou pro příležitostné použití nebo dvouplášťovou vložkou určenou pro denní používání) se vyznačují 60 až 80% účinností spalování. Další jejich výhodou je možnost ovládání tepelného výkonu (mají ovládání přístupu vzduchu pro spalování), není se proto čemu divit, že patří mezi oblíbený typ. Nevýhodou klasických interiérových krbů je nutnost stavebních úprav a dodržování přísných bezpečnostních pravidel.

Proč se tedy nevrátit ke starým dobrým zkušenostem našich babiček a prababiček, tehdy byly kachlová kamna samozřejmostí v každém domě, asi věděli proč. Kachlová kamna mají opravdu spoustu výhod. Dají kouzlo interiéru, budou interiér dlouho vyhřívat a spotřeba paliva bude nízká. Keramický obklad velice dobře akumuluje teplo, které pak uvolňují do prostoru ještě dlouhou dobu po vyhasnutí ohně. A  navíc díky tradiční výrobě budete mít doma jedinečný originál kachlových kamen. Klasický krb vytvoří teplo sice rychle, ale také velice rychle vychladne, tohle u krbových kachlových kamen nehrozí.

kamnaKachlová kamna mají zásobník na dřevo, takže se nemusíte obávat nepořádku ze dřeva, které se koulí někde po podlaze. Pokud máte zájem, lze pořídit kachlová kamna s výmněníkem, tak zajistíte teplo v celém bytě. 

Vyberte si tu svou barvu kachlí, aby kamna krásně zapadla do vašeho interiéru. Některá kamna mají odkládací okénko, to můžete využít k odložení hrnku s čajem či kávou, aby po celou dobu zůstal obsah příjemně teplý. Libujete si ve vonných olejích Není problém nakapat pár kapek na odkládací prostor a nasávat vaši oblíbenou vůni.

Ideál pro alergiky

Krbová kachlová kamna jsou tím nejlepším způsobem vytápění pro alergiky. Kachle mají níkzou povrchovou teplotu, která zabraňuje přepalování prachu, jeho rozvíření a tím zamezí dráždění sliznic. 

Krb v panelákovém bytě Žádný problém!

Rádi byste si dopřáli romantický pohled na plamen v krbu i v obýváku v panelovém domě To už není v součastné době žádný problém! Stačí pár stavebních úprav a krásu i teplo, které kachlová kamna rozdáají si můžete užívat v obýváku i uprostřed města v paneláku. 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies