Jehličnany v pokoji? Proč ne?

Okrasné dřeviny můžeme vedle ostatních pokojových rosltin pěstovat také například v obýváku. Váš interiér pěkně osvěží, zkrátka bude to zase něco jiného, nového a určitě zaregistrujete také krásnou vůni silic, které se z jehličnanů uvolňují.

Nohoplod - bonsaj

Někdy je vhodnější sáhnout po dvou nebo třech statnějších rostlinách, než mít v pokoji deset malých květináčů a každý s jinou rostlinou. Zkuste to a pořiďte si do pokoje teplomilné jehličnany.

Borovice pinieBorovice pinie (fichas.infojardin.com)

Možná máte tuto borovici na zahradě a každou zimu ji musíte stěhovat dovnitř, protože mrazy nevydrží. Proč ji tedy nenechat v bytě po celý rok Nebojte se, obřích rozměrů dosáhne pouzte ve Středomoří, v bytě naroste tak akorát. Dobře snáší nepravidelnou zálivku. Navíc, borovice se dají krásně tvarovat, často se pěstují jako malé stromky v miskách.

Pokojová jedle

Pokojová jedle, blahočet nebo aurakárie jak chcete. Tento jehličnan patři mezi neoblíbenější. Pyšní se pravidelnou korunou a jemným jehličím. Jedle při dobrých podmínkách doroste i do výšky dvou metrů. Je potřeba ji zajistit světlé až polostinné stanoviště. Teplota nikdy nesmí klesnou pod 5°C. Pokojové teploty jí nevadí, ale zase by neměla stát u topení. Vyžaduje stále vlhký substrát a vyšší vlhkost vzduchu.

Nohoplod

Nohoplod patří mezi jehličnany, ikdyž některé druhy na to nevypadají. Nohoplod vyžaduje dostatek světla, během léta je lepší rostlinu dát ven. Zálivka by během roku měla být dostatečná, substrát musí být vlhký. Na zimu můžete zálivku omezit, ale substrát nesmí vyschnout. Nohoplod jde stejně jako borovici pěstovat jako bonsaj.

Cypřiš (shrubsdirect.com)Pokojový cypřiš

Cypřiš je vhodný jak do bytu, tak do zahrady. Právě cypřiš udělá v pokoji velice dobrou službu, protože uvolňuje vonné silice, které krásně provoní celý byt. Pokud budete cypřiše pěstovat v bytě, potřebují dostatek světla, v zimě je vhodné je přesunout na chladnější místo. Se zálivkou to nepřehánějte, ale chce to pravidelnost.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies