Jednohubky – recepty na chutné kombinace

Během roku máme hodně příležitostí, jak předvést svou fantazii a vytvořit své minidílko v podobě malé jednohubky. Zde žádná větší pravidla pro jejich přípravu nejsou. Snad jen jedno, aby se dala celá šoupnout do pusy.

Hermelín a ovoce

Jednohubky se sýrem

250 g měkkého tvarohu, 1 lučina sýr, 2 tavené sýry, 100 g vlašských ořechů, 2 polévkové lžíce mléka, 3 stroužky česneku, sůl

Jak budeme postupovat

Tvaroh utřeme s taveným sýrem a lučinou, osolíme a podle potřeby rozředíme mlékem. Směs by měla zůstat poměrně tuhá. Utřeme jemně česnek a přidáme spolu s 30-ti gramy hrubě nasekaných ořechů k tvarohu. Vymícháme a 2 čajovými lžičkami tvoříme nočky, které obalujeme ve zbylých mletých ořechách.

Recept na jednohubky s ředkvičkami

bílá ředkev, sýr Niva, majolka nebo jogurt, půlky vlašských ořechů, plátky rohlíků

Jak budeme postupovat

Sýr Niva jemně utřeme s majolkou nebo jogurtem na tužší hmotu. Nesolíme. Ředkev očistíme a spolu s rohlíky nakrájíme na stejná kolečka. Na rohlík položíme kolečko ředkve, dáme kopeček pomazánky a ozdobíme půlkou vlašského ořecha.

Recept na jednohubky s melounem

10 kuliček vykrojených z cukrového melounu, 5 plátků šunky, 5 tenkých koleček salátové okurky

Jak budeme postupovat

Plátky šunky a okurek přepůlíme. Ze šunky vytvoříme kornoutek do kterého vložíme melounovou kuličku a spolu s okurkem, který jsme poskládali do tvaru harmoniky propíchneme a spojíme párátkem.

Recept na jednohubky s banánem

dětské kulaté piškoty, banány, čokoláda na vaření, stoprocentní tuk

Jak budeme postupovat

Na párátko si napíchneme kolečko banánu, který jsme oloupali a 1 dětský piškot. Pokračujeme, dokud máme banány. Dáme na tác a poté na chvíli zchladit do lednice. Mezi tím si rozpustíme čokoládu s kouskem tuku na tekutou kaši. Studené piškoty s banány v ní namáčíme. Jednohubky by měly ihned tuhnout. Můžeme použít i jiné ovoce.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies