Jaro je tady – připravte se na jarní úklid

Jaro je tady, je vhodný termín, abychom si udělali v našem „hnízdečku“ jarní úklid. Na co bychom neměli při jarním úklidu zapomenout? Jaké přípravky jsou pro úklid vhodné? Více se dozvíte v našem článku.
Vysavač

Jarní úklid – odstranění plísní

Také vás často trápí vlhké stěny, které často začnou po čase plesnivět? Jak se těchto plísní zbavit a jak těmto plísním na stěnách předcházet? Preventivně proti plísním působí čištění ploch alkoholem, roztokem sody, čpavkem nebo octem. Zvláště u napadení spár keramických obkladů koupelen a kuchyní by mělo být zajištěno pravidelné ošetření.

Jarní úklid – čištění koberců

Čištění a praní koberců mokrou cestou je prováděno pomocí vody. Koberce jsou namočeny a poté čištěny speciálními vodními vysavači, které neničí vlákno textilie. Tyto speciální vodní vysavače si můžete zakoupit, půjčit ve specializované firmě nebo od známého, který jej vlastní. Další možností je vybrat si firmu, která celé čištění obstará za vás.

Myslete také na své pokojové rostliny

Nezapomínejte při jarním úklidu ani na své pokojové rostliny. Pokojové rostliny pravidelně roste vodou a při každém větším úklidu jim dopřejte pořádnou vodní lázeň. Můžete také použít speciální postřik na bázi parafínového oleje, který na povrchu listu rostliny vytvoří ochranný lesklý film, odstraňuje prach a zaschlé skvrny, zlepšuje vzhled listů a chrání rostliny před škůdci.Tento přípravek lze běžně zakoupit v zahradnictvích a květinářstvích.

Jarní úklid – vše musí být čisté a lesknout se

Nezapomeňte při jarním úklidu na účinné čisticí prostředky. Pokud si tyto prostředky správně vyberete, půl práce máte hotovo, protože pouze s vhodnými čistícími prostředky jde úklid pěkně od ruky a vy nebudete muset strávit celý den pouze drhnutím sporáku či podlahy. Jaké čistící prostředky máme na mysli? Kromě běžného saponátu je také vhodné si pořídit nějaký přípravek speciálně na odstranění mastnoty (na vyčištění sporáku, digestoře či mikrovlné trouby), prostředek na sklokeramické desky, dezinfekční sprej, sprej proti vodnímu kameni a také vhodnou a šetrnou leštěnku na nábytek.

Jarní úklid - užitečné rady:

Krásná a čistá koupelna - snadno a rychle

Malování pokojů - jak na to

Ocet - všestranný pomocník v domácnosti

Jak odstranit skvrny od kávy a čaje

Jak odstranit vodní kámen?

Jarní úklid - čištění koberců

Tipy a triky k odstranění rzi z kovových předmětů

Jak zbavit váš domov plísní?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies