Jarní úklid je tady!!

Sotva jsme se vzpamatovali z vánočního úklidu, už je tady ten jarní. Jak ho zvládnout bez větší námahy? Pár tipů, které vám jarní úklid jednoznačně usnadní, tady pro vás máme!

Chňapka a utěrky

Pomocníci z kuchyně

Není nutné kupovat desítky čisticích prostředků, každý určený pro čištění jiného materiálů a podobně. Vyzkoušejte citrony, sůl, ocet a kypřící prášek. Ušetříte dost peněz a možná to bude fungovat více, než drahé čistící prostředky z televizních reklam.

Kypřící prášek

Pomocník nejen pro pečení. Až dopečete, můžete pomocí kypřícího prášku do pečiva dát lesk a novou tvář kuchyňské lince. Naneste trochu prášku na vlhkou houbičku, povrch očistěte a poté jej otřete čistým vlhkým hadrem. Stejně pomůže kypřící prášek vyčistí koupelnu a zbaví spáry mezi dlaždicemi nepěkného šedého nádechu.

weheartthis.comPomocnice sůl

Sůl při úklidu nebo odstranění skvrn použil snad každý. Obyčejnou kuchyňskou sůl povolejte v případě, že něco pěkně připálíte v hrnci. Hrnec nejprve namočte do vody a potom obyčejnou solí vyčistěte. Sůl je dobrým prostředkem na čištění proutěného nábytku. Připravte si slabý solný roztok, nábytek otřete a poté ještě omyjte čistou vodou.

Octový úklid

Výborný prostředek na čistění polstrovaného nábytku. Stačí navlhčit kartáček a polstrování vykartáčovat. Tuto čistící metodu nepoužívejte na hedvábí a gobelínové materiály. Na ty použijte bramborovou moučku, kterou pak vykartáčujete.

Kyselina octová pomůže s odstranění vápenatých usazenin v kávovarech a rychlovarných konvicích. Přístroj naplňte vodou a přidejte lžíci kyseliny octové. Vodu nechte zavařit a po půl hodině vařte ještě jednou.

Ocet a dětsky olejíček rozmíchaný ve vodě vrátí lesk dlaždicím, Směs naneste na hadřík a můžete se dát do práce.

Na nábytek s pivem

Na zdraví a na dřevěný nábytek. Malé množství piva naneste na hadřík a dejte se do ošetřování dřeva. Potom vše přejeďte suchým hadrem a nábytek se bude krásně lesknout.

Mléko s citronem

Úžasná věc na kožený nábytek. Vyrobte si své vlastní leštidlo – citronové mléko. Několik plátků citronu dejte do malého množství rozehřátého mléka. Namočeným hadříkem se dejte do čištění koženého nábytku. Vše završte potřením lněným olejem.

Věříme, že s těmito domácími pomocníky vám jarní úklid půjde jako po másle. Máte – li sami nějaké tipy, uvítáme vaše nápady v diskuzi.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies