Jarní saláty s bylinkami

Bylinky nám mohou nejen pomoci, ale také chutnat. Příkladem toho jsou například mladé kopřivové nebo pampeliškové listy a květy sedmikrásek. Připravte si z těchto bylinek výborné jarní saláty. Inspirace na ně naleznete v dnešním článku.

Jarní bylinkové saláty.

Salát z mladých pampeliškových lístků

K přípravě tohoto salátu si připravte čerstvě natrhané pampeliškové listy, 1 červenou cibuli, vinný ocet, olivový olej, hořčici a česnek.

Mladé lístky pampelišek omyjeme pod studenou vodou a necháme okapat. Poté je dáme do mísy a přidáme najemno nakrájenou červenou cibuli (může být i jarní cibulka). Zálivku na salát si připravíme smícháním olivového oleje, vinného octa a hořčice v poměru 1:1:1. Salát dochutíme prolisovaným česnekem a dobře promícháme. Podáváme s čerstvým pečivem a nebo krutóny.

Tip: Do salátu lze přidat také najemno nastrouhané ředkvičky nebo píniové oříšky.

Mrkvový salát se sedmikráskami

Budeme potřebovat 2 větší mrkve, hrst čerstvě natrhaných sedmikrásových květů, citrónovou šťávu, trochu cukru a cca 200 mililitrů vody.

Mrkve očistíme a nastrouháme najemno. Sedmikrásové květy omyjeme pod studenou vodou a necháme okapat. Ve větší míse smícháme mrkev se sedmikráskami, přelijeme zálivkou z vody, citrónové šťávy a trochy cukru a dobře zamícháme. Podáváme vychlazené.

Tip: Chcete-li, aby měl tento salát exotický nádech, přidejte do něj malé kostičky čerstvého ananasu a nebo pomeranče.

Salát s mladými kopřivami

K přípravě tohoto salátu si připravte hrst čerstvých mladých kopřiv, 2 rajčata, 1 menší žlutou papriku, ¼ salátové okurky, 4 ředkvičky, 1 malou mrkev, 2-3 menší jarní cibulky, sůl, pepř, česnek a trochu olivového oleje.

Mladé listy kopřiv spaříme vroucí vodou, necháme vychladnout a okapat. Poté je dáme do mísy a přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku, na malé kostičky nakrájenou žlutou papriku a rajčata. Do salátu dále také přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, salátovou okurku a pár ředkviček. Salát dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a olivovým olejem. Podáváme s čerstvým pečivem a nebo krutóny.

Tip: K tomuto salátu se výborně hodí také hořčicovo-vinná zálivka. Tu si připravíme smícháním olivového oleje, vinného octa a hořčice v poměru 1:1:1.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies