Jämthund - švédský losí pes

Švédský losí pes (Jämthund) je velmi inteligentní, energické, přátelské a hravé plemeno, které nadevše miluje svého pána a jeho rodinu. Přečtěte si více o Jämthundovi a jeho švédských kořenech.

Jämthund

Jämthund a jeho původ

Švédský losí pes vznikl v 19. století. V té době mělo téměř každé údolí ve Švédsku svou vlastní variantu tohoto plemene, s postupem času byla oficiálně uznána varianta švédského losího psa z jämtslandského kraje. Standard byl uznán roku 1946.

Jämthund a jeho povaha

Švédský losí pes (Jämthund) je velmi inteligentní, energické, přátelské a hravé plemeno, které nadevše miluje svého pána a jeho rodinu a také dlouhé vycházky v přírodě.

Základní informace o plemenu dle standartu FCI

Výška:

Jämthund má výšku v kohoutku v rozmezí od 58 do 64 centimetrů.

Váha:

Jämthund váží v rozmezí od 25 do 30 kilogramů.

Srst:

Srst je krátká, hustá, rovná, odolná vůči každému počasí. Barva se pohybuje v odstínech šedé se světlejšími smetanovými znaky.

Tělesné proporce

Tělo:

Tělo je čtvercového tvaru.

Hlava:

Hlava má trojúhelníkový tvar.

Oči:

Oči jsou tmavé, malé, mají velmi živý výraz.

Uši:

Uši jsou vztyčené, posazené blízko u sebe. Uši mají kornoutovitý tvar.

Ocas:

Ocas je vysoko nasazený a stočený.

Péče o srst

Péče o srst není náročná. Pro kartáčování je vhodné použít kartáč s přírodními štětinami nebo klasický drátěný kartáč. Každodenní kartáčování není nutné, postačí jen jednou za týden - odstraní se tak uvolněná srst. Dále slouží ke stimulaci jejího přirozeného promašťování a k odstranění nečistot.

Výchova štěněte

Výchova by měla by začít již od ranného věku štěněte. Výchova musí být důsledná, ale také založená na vzájemném respektu. Švédský losí pes se velmi rychle učí.

Pohyb je pro toto psí plemeno velmi důležitý

Snažte se zajistit Jämthundovi hodně pohybu. Tento pes se hodí pouze k lidem, kteří mu dokáží poskytnout dostatek prostoru k hlídání či vybití energie vycházkami. Jämthund se dožívá věku kolem 12 – 13 let, ale i déle.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.3 Počet: 3 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies