Jaký obraz vybrat do pokoje?

Váš byt či dům může být jakkoliv překrásně vybavený, ale dokud máte prázdné zdi, není to ono. Obraz by přitom měl ladit nejen s vaším cítěním, ale i celkovým zařízením a stylem místnosti.

Moderní interiér

Obraz do bytu vybírejte nejen srdcem

Samozřejmě, že hlavním kritériem vašeho výběru by měl být fakt, že se vám obraz více než líbí – musíte být přímo nadšeni, musíte cítit, že je to přesně ono, jinak se také může stát, že budete za dva týdny přemýšlet, zda jste si neměli koupit obraz jiný. Stejně tak je ale důležité, aby obraz k místnosti, kde bude viset, ladil. Máte pokoj vybavený přírodními materiály? Pak zapomeňte na kreativní šílenosti jako jsou například křiklavé barvy nebo obrazy s kovovými rámy, volte raději rámy dřevěné, v barvách, které jsou v pokoji ve větší míře zastoupeny. Pakliže máte ale byt zařízený v moderním stylu, klidně si na futuristické obrazy můžete troufnout.

Důležité je odhadnout, zda se bude barva obrazu hodit právě do vašeho bytu. Ještě před převzetím díla se proto raději ujistěte, zda je možné v případě neúspěchu obraz vrátit. Ve většině obchodech vám vyhoví.

Zvolte si vhodné téma

Obraz musí do bytu ladit i tématicky, je jasné, že na vaši mysliveckou chatu se obraz s americkými mrakodrapy hodit nebude, do moderního bytu by zase byl nerozum pověsit obraz s historickým či naivně podaným obrazem. Pozor na akty – hodí se více do ložnice než obývacího pokoje – jinak vám hrozí, že se ostýchavější jedinci u vás doma zcela neuvolní a ti mlsní zase budou vaše slova vnímat jen napůl.

Reprodukce nebo originál?

Pokud si potrpíte na luxus, můžete si pořídit originál obrazu některého ze slavných českých či zahraničních malířů. Chcete luxus za lidovější ceny? Pořiďte si reprodukci obrazu. Frčí teď zejména Dálí, Monet, Renoir nebo náš český malíř Gustav Klimt a věčně přetahovaný Alfons Mucha. Jeho historické výjevy bitev českých se ale hodí jen málokde.

Pokud máte hodně hluboko do kapsy, ale nechybí vám fantazie, můžete se pokusit namalovat obraz sami, třeba technikou enkaustika, která vám umožní vytvořit opravdu neobyčejná díla. O enkaustice jsme již psali na Chovatelce v článku ZDE».

Obraz o vás mnohé vypoví

Máte raději obrazy s konkrétním obsahem, jako například městské uličky, lidské postavy, zvířata či přírodu? Pak stojíte nohama pevně na zemi a jste člověk praktický. Abstraktní díla zase přitahují snílky, tito lidé mají ale obvykle velmi dobrou schopnost empatie, takže bývají vynikajícími přáteli. Milujete obrazy se zvířaty? Pak zřejmě hledáte více lásky a pochopení. Tíhnutí k motivům s přírodou zase poukazuje na váš vztah k ní, ale také na schopnost navodit pohodovou atmosféru. Obrazy ryze moderní si zase vybírají individualisté, kteří si umí plnit své cíle.

Jak ještě zútulnit váš domov?

Moderní dekorace pro váš dům a byt

Stylové tapety a fólie na zeď

Svíčky - domácí výroba

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies