Jak vybrat střešní krytinu?

Nevíte jakou si vybrat střešní krytinu pro váš dům? Možností je mnoho a záleží pouze na vás. Vyberete si betonovou střešní krytinu nebo střešní krytinu z pálených tašek? Při výběru dbejte především na mikroklimatické podmínky vašeho okolí, pak střeští krytina bude plnit správně svou funkci.

Střešní krytina

Střešní krytiny – pálené střešní taškystřešní taška

Pálené tašky jsou materiál, který se používá na šikmé střechy už mnoho staletí. Základem pro výrobu pálené tašky je kvalitní hlína a voda. V současné době jsou tašky vyráběny nejmodernějšími technologiemi, což znamená, že tašky jsou vypalovány v sádrových formách, které zajišťují hladký povrch a přesný tvar každé pálené tašky. 

Kvalitní střešní tašky najdete na www.mediterran.cz. Tašky, které zde naleznete jsou barvené přidáním oxidové barvy do základního materiálu. Na jejich porvchu se nachází homogenní ochranná vrstva, která se svou barvou neliší od základního materiálu. Tato vrstva zajišťuje vodonepropustnost tašek, takže na tašky nebude nepříznivě působit tání a zmrznutí.

Máte na výběr hned z několika typů: střešní krytina STANDARD, střešní krytina DUNABIA, střešní krytina DUNABIA EVO, střešní  krytina COPPO, střešní krytina RUNDO, střešní krytina RUNDO EVO a střešní krytina ZENIT. 

Stačí si jen vybrat a dát se do práce.

Pálené střešní tašky – výhody

Pálené střešní tašky jsou mrazuvzdorné, odolné proti vlivům životního prostředí, zdravotně nezávadné, mají klasický a estetický vzhled. Největší výhodou pálených jsou nízké nároky na údržbu.

Pálené střešní tašky – nevýhody

Některé typy pálených střešních tašek mohou být finančně náročnější (především nadstandardní barevná provedení). Pálené tašky jsou velmi křehké a je důležitá správná pokládka.

střešní krytinaStřešní krytiny – betonové krytiny

V dnešní době oblíbenost betonových střešních krytin velmi stoupá. Betonová krytina je vyráběna z přírodních materiálů (písku, cementu, vody a barviva s možností řady povrchových úprav). Betonové tašky jsou recyklovatelné a zdravotně nezávadné. Po zamíchání se beton nanáší na podložky a konečný tvar vzniká lisováním. Následně je třeba na tašku aplikovat ochrannou vrstvu a pak se společně s podložkami tašky zavážejí do ztvrzovací komory. V komoře je vyšší teplota k urychlení tvrdnutí betonu.

Betonové tašky – výhody

Betonové tašky jsou vhodné pro všechny typy staveb, jsou zdravotně nezávadné, tvarově přesné. Jsou k dostání za rozumnou cenou. Výhodou je také jejich recyklovatelnost.

Betonové tašky – nevýhody

Nevýhodou betonových tašek je jejich hmotnost, a snížená odolnost v extrémních podmínkách.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies