Jak volit kosmetiku pro psy?

Nejen lidé, ale také psi, kočky a jiné zvířata mají kosmetické přípravky pro ně určené. V dnešním článku se zaměříme na to, jak vybírat kosmetiku pro psy. Víte, na co si dát pozor při koupi šampónu, kondicionéru, zubní pasty nebo deodorantu?

Štěně buldoka

Vybíráme šampón pro psa

Šampón patří mezi základní kosmetickou výbavu každého psa. Při výběru bychom měli myslet na to, že výběrem nevhodného přípravku můžeme svému čtyřnohému kamarádovi i ublížit. A to rozhodně nechceme! Nikdy proto nepoužíváme šampóny, které jsou určené pro lidi!

Při výběru vhodného šampónu bereme v potaz jeho složení, doporučený způsob použití, vhodnost pro určité typy srsti, množství pigmentu, atd. Zvláště štěněčí srst je velmi jemná a vyžaduje šetrné přípravky.Vhodné jsou zejména extra jemné šampóny (např. bylinné nebo proteinové), které jsou vhodné také pro poškozenou srst a srst postiženou kožními problémy (pro psy trápící svědění, strupy, zčervenalá pokožka apod.). Šampóny by měly být parfemované jen přírodními látkami nebo nejlépe vůbec.

U dospělých psů se doporučuje na jaře a v létě používat šampóny s obsahem repelentu, v zimě pak šampóny s větším obsahem oleje, obohacené dalšími výživnými látkami.

Vybíráme kondicionér pro psa

Dalším kosmetickým přípravkem je kondicionér. Ten je vhodný zejména pro psy s dlouhou srstí, protože usnadňuje její rozčesávání. Při výběru vhodného kondicionéru postupujeme stejně, jako při výběru šampónu.

Zubní pasty a kartáčky pro psy

Ani ústní hygienu bychom neměli u svého pejska podcenit. Pravidelně o ústní dutinu pečujeme pomocí speciálních zubních past a kartáčků. Nepoužíváme pasty pro lidi - jednak tyto zubní pasty hodně pění a ani psům nechutnají. Na trhu jsou k dostání speciální zubní pasty pro psy, u kterých si můžete vybrat nejen z různých příchutí (mátová, eucalyptová, drůbeží, hovězí), ale také z více druhů (pro normální, citlivé zuby, apod.).

Ve specializovaných prodejnách s chovatelskými potřebami lze zakoupit i různé psí pochoutky, které zabraňují tvorbě zubního povlaku a kamene, dále také spreje pro svěží dech, případně spreje proti okusování předmětů, jenž mohou psí chrup poškodit a je potřeba jejich okusování psa odnaučit. Co se týče kartáčku, lze použít buď klasický měkký kartáček a nebo speciální kartáček pro psy a jiná zvířata, který se nasazuje na prst a lépe se s ním pracuje, než s klasickým kartáčkem.

Deodoranty a parfémy pro psy

Možná se vám to zdá být už přehnané, ale i o parfémy či různé deodoranty, je v České republice a ve světě poměrně velký zájem. Slouží zejména k tomu, aby pohltili nepříjemný zápach po psovi. Mohou se aplikovat na srst psa, některé se aplikují rozstřikem po okolí (zejména v malých místnostech, kde se zápach rychleji rozšiřuje). Deodoranty se aplikují na srst psa a kromě toho, že redukují nepříjemný zápach, mají také antiparazitické účinky, tzn. že hubí parazity jako jsou blechy, vši, klíšťata, různí roztoči, komáři, mravenci, apod. Parfémy tuto vlastnost nemají. Ve specializovaných prodejnách jsou k dostání i speciální spreje, které neutralizují pachy, které feny vylučují během hárání.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies