Jak správně pokládat nový koberec?

Už se vám nelíbí váš starý a sešlapaný koberec a máte v plánu jej v brzké době vyměnit? Nechte se inspirovat třeba právě tímto článkem. Pokusíme se vám poradit jak na to, aby vám z něj moc nezbylo a hlavně aby vám nechybělo.

Manželská postel

Poznejte místnost pro nový koberec

Při pokládání nového koberce je nejdůležitější v první řadě si pořádně přeměřit místnost, do které bude koberec určen. Jestliže místnost, do které budete koberec pokládat má čtvercový, nebo obdelníkový tvar, pak bude položení, nebo alespoň pořízení koberce jednoduché.

 

Je velice důležité, pokud máme místnost nepravidelných tvarů, abychom počítaly se všemi výklenky, které se nám v místnosti nachází. Koberce se nejčastěji vyrábí v těchto rozměrech: 2 m, 3 m, 4 m a 5 m. Samozřejmě tohle je šířka koberce, na délku vám v jakémkoli obchodě s koberci uříznou vámi požadovaný rozměr.

Moderní bydlení – dům si zaslouží koberec

Samotné pokládání koberce není nijak složitý proces, pokud jste alespoň trochu zruční, nemělo by vám to činit příliš velké problémy. Jestliže však o sobě víte, že vám jdou „obě ruce do leva“, raději to nechte odborníkům.

 

Jak jsem již napsal výše, musíte dobře znát rozměr místnosti. Rozhodně však kupte o něco více, než budete ve skutečnost potřebovat, ale zase né o tolik víc, aby vám zbylo na další místnost.

Nábytek pryč z místnosti

Koberec si domů dovezete srolovaný do válce, což usnadňuje manipulaci. Nemusím snad říkat, že z místnosti, do které koberec pokládáte, musíte mít vystěhovaný veškerý nábytek, pokládat jej přes skříně by bylo nadmíru složité, troufám si říct, že nemožné. Koberec v místnosti rozvinete podle toho, jak jej máte srolován.

 

Jako první připasujete ke zdi nejdelší stranu koberce. Potom jej dobře napnete a vyrovnáte, aby vám seděl i u vedlejší strany a zbylé dvě strany potom přiřežete.A je to, koberec máte položen. Teď už ho jen necháte nějakou dobu ležet, aby se vyrovnaly veškeré nerovnosti.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies