Jak správně nanést protiplísňový nátěr?

Nechcete-li aby k vám zavítala plíseň, opatřete svůj domov protiplísňovým nátěrem. Ten zahubí zárodky plísní a zároveň také stěny ochrání před jejich možným výskytem. Nevíte si rady s tím, jak protiplísňový nátěr správně nanést? Poradíme vám!

Předejděte vzniku plísní v domácnosti. (Foto:)

Plíseň není v domě vítána

Plíseň v domácnosti je strašákem nejednoho z nás. Tvoří se všude tam, kde dochází ke zvýšenému srážení par (koupelna, kuchyně) a nebo také na chladných zdech. Nechcete-li aby k vám zavítala, snažte se dodržovat preventivní opatření. Níže si povíme, jaká opatření to konkrétně jsou.

Vhodná preventivní opatření před vznikem plísní

  • pravidelné větrání a dostatečné vytápění jednotlivých místností
  • udržování ideální vlhkosti vzduchu pohybující se v rozmezí 45 až 50%
  • správné regulování teploty v jednotlivých místnostech
  • ponechání dostatečného prostoru mezi nábytkem a stěnami
  • omezení sušení prádla v místnostech, používání digestoře během vaření
  • používání prodyšných nátěrů na stěny (nevhodné jsou latexové či olejové barvy)
  • preventivní používání speciálních prostředků k ošetření zdiva zabraňujících vzniku plísní, bakterií, kvasinek a také řas (tzn. používání protiplísňových nátěrů)

Protiplísňové nátěry ochrání domov

Jedním z vhodných preventivních opatření, které mohou zabránit vzniku plísní v domácnosti, je nanesení tzv. protiplísňového nátěru, který hloubkově ničí plísňové kultury, bakterie i řasy a zároveň také působí preventivně před jejich vznikem.

Na trhu jsou k dostání například protiplísňové akrylátové malířské barvy s fungicidní přísadou, které jsou vhodné do běžných místností ale i takových, kde je vysoké riziko vzniku plísní (například koupelna, kuchyně, apod.). Jejich výhodou je také to, že se nanášejí stejným způsobem, jako klasické malířské barvy. Nemusíte se tedy bát, že byste jejich aplikaci nezvládli.

Jak správně nanést protiplísňový nátěr?

Protiplísňové nátěry aplikujeme na čistý, pevný a rovnoměrný podklad. Nanášet je můžeme válečkem, štětcem nebo pomocí nástřiku. Důležité je, aby místnost po aplikaci protiplísňového nátěru byla dobře větrána a také zde byla zajištěna dostatečná teplota, díky které se nátěr do stěn pozvolna a dostatečně absorbuje.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies