Jak si poradit se zvířecími chlupy?

Mít domácího mazlíčka přináší nejen radost, ale také starost. Žádný člověk nechce, aby jeho pejsek mrznul, proto mnozí z nás dopřávají v zimě svému zvířecímu kamarádovi teplo svého domova. Jenže co potom s vypelichanými chlupy, které po nich zůstanou na gauči, oblečení, koberci či nábytku?

štěně na gauči

Pravidelné česání

Pravidelné vyčesávání redukuje množství chloupků od zvířete v domácnosti. Je jedno, máte-li dlouhosrsté nebo krátkosrsté plemeno psa či kočky – v obou případech budou mazlíčkům stejně vypadávat chloupky. Chcete-li zredukovat jejich množství v domácnosti, musíte nejprve začít u zvířete. Pravidelně pečujte o jeho srst. Několikrát týdně ji vyčesávejte pomocí vhodného kartáče. Tím docílíte nejen dokonalé srsti zvířete, ale také redukce nežádoucích chloupků doma. Chloupky, které by se povalovaly všude možně po domácnosti, zůstanou v kartáči.


I když budete zvíře pravidelně vyčesávat, neznamená to, že se v domácnosti zbavíte stoprocentně všech vypadlých chloupků. Jejich odstranění z nábytku, pohovky, koberce i oblečení vám mohou usnadnit následující pomocníci:


Kvalitní vysavač

Máte-li kvalitní vysavač s vysokým sacím výkonem, bude pro vás vysávání nežádoucích chloupků snadné a hravě jej zvládnete během chviličky. Máte-li „klasický“ vysavač, který se vysokým sacím výkonem nepyšní, bude odstraňování chloupků časově náročné a dost se u toho nadřete. V případě, že doma máte psa, kočku či jiného chlupatého mazlíčka, se rozhodně vyplatí pořídit kvalitní vysavač. Někteří výrobci nabízejí na své výrobky i speciální nástavce, které jsou schopny zvířecí srst kartáčovat a vypadlé chloupky rovnou vysát.


Rukavice na zvířecí chlupy

Šikovnými pomocníky do domácnosti mohou být i speciální rukavice, které suchou cestou odstraní nežádoucí chloupky z čalounění a textilií. Po použití je jednoduše očistíte, případně vložíte do pračky a vyperete.


Tip: Perete-li oblečení, na kterém jsou chlupy od vašeho mazlíčka – vložte mezi prádlo obyčejnou houbičku na nádobí. Na ni se chloupky během praní nachytají a neznečistí vám tak ostatní oblečení ani pračku.


Gumový a lepící váleček

Dalším velmi oblíbeným pomocníkem, sloužícím k odstranění nežádoucích chloupků z oblečení, je váleček. Gumový váleček nežádoucí chlupy při přejíždění na sebe nalepí. Následně jej stačí pouze omýt pod proudem tekoucí vody, nechat uschnout a je opět připraven k použití.


Další možností je použití válečků s lepícími papírky, které z válečku po použití vždy jednoduše odstraníte a vyhodíte do odpadkového koše.


A jak jste si s vypadanými chloupky od svého mazlíčka poradili právě Vy?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 3 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies