Jak se zbavit otravných much?

Už vás nebaví neustále zahánět plácačkou nebo novinami všudypřítomné mouchy, které vám neustále bzučí u ucha a svým otravným bzukotem znepříjemňují den? Poradíme vám, jak na ně vyzrát!

Moucha

Nepřítelovu citlivost na vůně je třeba využít

Mouchy jsou citlivé na různé pachy a vůně, tak proč toho nevyužít při boji s nimi? Nevoní jim například ocet, aromatické bylinky (například levandule, bazalka, máta), rajčata, muškát a nebo červená muchomůrka. Umístíte-li si před okno truhlík s uvedenými rostlinami a nebo talířek s nakrájenou čerstvou muchomůrkou posypanou solí, budou se mouchy tomuto vstupu do vaší domácnosti vyhýbat obloukem.

Trocha vody a účinek je jistý

Také znáte situaci, kdy vám moucha bzučí neustále kolem hlavy a i když novinami nebo plácačkou máváte všude kolem sebe, mouchu nezasáhnete a spíš ji vyburcujete k tomu, aby vás otravovala i nadále? Odložte noviny a do boje nasaďte rozprašovač naplněný obyčejnou vodou. Když bude nepřítel v dosahu, stiskněte spoušť - proud vody už jej donutí spadnout na zem a přestat bzučet. Na zemi už si s ním vaše kočka hravě poradí.

Sladká a účinná past

Obětujte jednu zavařovací sklenici nebo rozříznutou PET láhev, nalijte do ní trochu limonády a nebo sirupu a umístěte na okenní parapet, případně do těsné blízkosti zahradního posezení. Mouchy sladkou vůni ucítí a budou ji chtít ochutnat. Během ochutnávání se ovšem past postará o to, aby se ve sklenici utopily a nemohly vám tak již dále znepříjemňovat den.

Moderní zbraně pro boj s otravnými mouchami

Při boji s mouchami můžete použít i moderní zbraně, kterými jsou například odpuzovače hmyzu založené na principu vydávání nízkofrekvenčních elektromagnetických vln, elektrické odpuzovače much a komárů, určené do zásuvky a nebo třeba elektrické plácačky na mouchy. I když vypadají tyto zbraně lákavě, mnohem účinnější, bezpečnější a také levnější jsou ty, které jsme vám představili výše.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 14 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies