Jak pečovat o textilní sedačku?

Sedačka s textilním potahem je dominantou mnoha obývacích pokojů. Nejen, že je praktická, ale také cenově dostupná. Navíc je k dostání v mnoha velikostech, tvarech, barevných provedeních i vzorech, díky čemuž si každý najde do svého interiéru tu „nej“. Víte, jak o ni pečovat, aby vám vydržela co nejdéle? Poradíme vám!

Sedací souprava s textilním potahem.

Nepodceňujte výběr sedací soupravy

Již při výběru sedací soupravy bychom měli myslet na její údržbu. Chceme-li si tuto činnost usnadnit, vybíráme takovou, která má snímatelné potahy. Půjdou jednoduše odepnout, vložit do pračky a vyprat. Navíc má tento typ sedačky ještě další velkou výhodu. Pokud se nám podaří potah zcela zničit, zpravidla není problém koupit potah nový a prodloužit tak její životnost o mnoho let, případně ji dodat nový vzhled.

Tip: Doporučujeme před koupí sedačky mimo jiné ověřit, zda je její potah skutečně pratelný a také na kolik stupňů.

První pomoc při skvrnách

I když je péče o sedací soupravu s textilním potahem snadná, není potřeba potah při každé skvrnce prát. Podaří-li se vám na něj vylít nějakou tekutinu (včetně vína či kakaa), snažte se ji co nejdříve odsát čistým hadříkem nebo papírovými utěrkami a pak zbylé nečistoty odstranit pomocí jemné savé houby nebo hadříku namočeného ve vlažném roztoku neutrálního mýdla. Objevíte-li skvrnu až po pár dnech, nejprve povrch skvrny opatrně oškrábejte pomocí tupého předmětu a poté zbytek dočistěte čistým hadříkem navlhčeném v mýdlovém roztoku.

Jaké čistící prostředky použít?

Pro údržbu a čištění pouze šetrné přípravky určené pro textilie. O vhodnosti jednotlivých přípravků je vhodné poradit se s odborníkem (nejlépe již při koupi sedačky). Vhodné jsou zejména tzv. suché pěny nebo tekuté prostředky. Předtím, než použijete nový čistící přípravek, vyzkoušejte jeho účinnost na méně viditelném místě. Některé prostředky totiž mohou ovlivnit stálost barvy textilie.

Máte koženou sedací soupravu? Pokud ano, určitě si přečtěte následující článek, ve kterém se dozvíte, jak o ní správně pečovat. Více zde >

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies