Jak nejlépe zabezpečit byt před odjezdem na dovolenou?

Co vám zaručeně zkazí návrat z dovolené? Napovíme vám - hromada špinavého oblečení to není. Nechceme vás nijak děsit, ale tím nejhorším, co se vám po návratu může stát je, že se vrátíte do vyloupeného bytu či domu.

Jak nejlépe zabezpečit byt před odjezdem na dovolenou?

 

Proto vám poradíme, jak před odjezdem na dovolenou svůj byt či dům nejlépe ochránit. Především se o tom, že jedete na dovolenou, nezmiňujte na sociálních sítích. Své rodině a známým to samozřejmě říct můžete, ale jinak je dobré, když to ví jen pár lidí, kterým věříte. Poskytujete tak případným zlodějům cennou informaci, že nejste doma. Jestli jste si pořídili alarm, nezapomeňte jej před odchodem zapnout. Jeho kód pak poskytněte jen tomu, kdo vám přijde občas zkontrolovat byt, jinak mu připravíte nemilé překvapení.

 

Pozor na přeplněnou poštovní schránku

 

Schránka, ze které doslova přetéká pošta a reklamní letáky, je první věcí, které si zlodějíček všimne. Díky tomu si domyslí, že nikdo není doma. Poštu vám může pravidelně vybírat váš soused nebo někdo z rodiny či vašich přátel.

 

Lze to zařídit i na poště a to tak, že si zřídíte službu tzv. “dosílku”. Pošta bude chodit za vámi na dovolenou nebo přímo domů k příbuzným či do práce. Také můžete požádat o odložené doručení - jde to odložit až o 1 měsíc. Navíc je tato služba zcela zdarma, jen si zjistěte, jak je to s reklamními letáky. Na ně se asi tato služba nevztahuje.

 

Jak zabezbečit cennosti a důležité dokumenty?

 

Jestliže máte více cenností, asi bude nejlepší, když je ukryjete do trezoru - spolu se smlouvami a dalšími nepostradatelnými dokumenty. Pokud jej nemáte, umístěte své cennosti a listiny do bezpečnostní schránky své banky. Samozřejmě byste měli mít sjednané i pojištění domácnosti. Ideální je, když si vyfotíte celý dům, každou místnost a každý předmět zvlášť.

 

Jakmile budete fotografovat cenný předmět, vyfoťte i důležité detaily - výrobce, vada, sériové číslo a další užitečné věci pro případ odcizení či ztráty. U menších předmětů se doporučuje přiložit pravítko, jenž pak bude sloužit jako měřítko. Pak si k fotkám připište podrobnosti - značka, výrobní číslo, pořizovací cena a ostatní informace, které uznáte za podstatné.

 

Váš byt či dům by neměl vypadat opuštěně a občas by ho měl někdo zkontrolovat.

 

Nikdy úplně nezatahujte žaluzie ani rolety, jinak to bude vypadat, že uvnitř už dlouho nikdo není. Světlo váš dům umí také ochránit. Pořiďte si třeba časovač na výzdobu, okna či lampičku. Dle vámi nastaveného času se sami rozsvítí a po vymezeném čase (třeba po 2 hodinách) opět vypnou. Poproste někoho z rodiny či důvěryhodných přátel, aby vám občas přišel byt zkontrolovat a případně zalít květiny.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies