Jak na mravence v domě

I když v pohádkách jsou mravenci velmi populární, doma je příliš rádi nevidíme. Víte, jak účinně vyhnat mravence z domu?

Mravenci

Pasti a jedy na mravence použijte jen v nezbytných případech

Každého kdo zjistí, že mu doma pochodují zástupy mravenců napadne použít různé pasti a jedy. Nezapomeňte ovšem na to, že jedy na mravence jsou ve většině případů toxické a měly by být použity pouze v nezbytných případech.

Izolace je základ

Prvním krokem při boji s mravenci by mělo být zajištění dostatečné izolace, což znamená prohlédnout všechna potrubí, mezery a kouty, ve kterých by se mohli malí záškodníci ukrývat a nebo vnikat do domu. Pokud zjistíte, že mají mravenci vstup volný, ihned se jej snažte zaizolovat. Pokud žádné bezpečností opatření nepomáhá, je vhodný čas použít „chemii“.

Návnady na mravence

Mravence můžete zneškodnit návnadou ve formě jídla posypaného mírně jedem. Je vhodné umístit návnadu na místo, kde se mravenci hojně vyskytují. U mravenců je známo, že jídlo donáší až do svého „sídla“ a teprve poté jej konzumují. Otrávenou návnadou zajistíte částečnou likvidaci jejich kolonie.

Použití insekticidů

Další možností, jak se kolonie mravenců zbavit, je za pomoci insekticidů. Jejich účinnost je závislá na složení, koncentraci a také způsobu použití. Důležitá je také rychlost působení, doba účinnosti a míra likvidity. Nezapomeňte na to, že tyto přípravky by se neměli používat v domácnosti pokud máte malé děti a nebo domácí zvířata (zejména kočky a psy).

Pokud jste nuceni insekticidy použít, skladujte je mimo dosah dětí a domácích mazlíčků. Zamezte jim také přístup k ošetřenému místu. Po použití insekticidu nezapomeňte místnost řádně vyvětrat, abyste předešli náhodnému nadýchání toxických výparů. Dle italského průzkumu jsou nejméně nebezpečné insekticidy v práškové formě. Ale i tak si s nimi není radno zahrávat.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies