Jablečné želé s mátou

Chcete vyzkoušet nějakou kulinářskou specialitu? Zkuste například jablečné želé s mátou. Příprava této speciality není složitá a zaručeně si na jablečném želé pochutnáte.

Jablko na stromě

Jablečné želé s mátou

Chcete vyzkoušet nějakou kulinářskou specialitu? Zkuste například jablečné želé s mátou. Příprava této speciality není složitá a zaručeně vám bude chutnat.

Co budeme potřebovat k přípravě jablečného želé s mátou

60 gramů čerstvé máty, 250 mililitrů jablečného vína, šťávu z 1 citrónu, 500 gramů kyselých jablek, 1 kilogram želírovacího cukru, 500 mililitrů vody.

 

Postup přípravy

Čerstvé mátové listy opláchneme vodou, a poté zalijeme 500 mililitry vroucí vody, přikryjeme a necháme stát přibližně 30 minut. Mátu scedíme a její výluh ochutíme jablečným vínem a citrónovou šťávou. Poté přidáme oloupaná a nastrouhaná jablka a želírovací cukr.

Želé prudce vaříme 5 minut. Horké želé plníme do předem připravených a umytých sklenic. Sklenice dobře uzavřeme a jablečné želé s mátou necháme vychladnout.

 

 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies