Ideální kočka pro alergiky? No přece Sphynx!

Mnoho lidí a dětí trpících alergiemi a toužících po společnosti domácího mazlíčka může vyřešit svůj problém soužitím s bezsrstou kočkou Sphynx. Přečtěte si o tomto plemeni více informací. Velkou fotogalerii koček Sphynx naleznete právě zde!

Kočky Sphynx

Z historie Sphynx

Kočky Sphynx (kanadská bezsrstá kočka, moon cat) jsou zahaleny tajemstvím a stále velmi žádané milovníky koček. Bezsrsté kočky jsou známé více než sto let, již před staletími se vyskytovaly u Aztéků a je možné, že předci pocházejí z této doby.

Kočka vhodná pro všechny alergiky?

Není pravdou, že Sphynx je kočka úplně hypoalergení. Záleží na typu a závažnosti alergického onemocnění, kterým jedinec trpí. Kdo je alergický na kočičí chlupy, může v kočkách Sphynx najít řešení.

Sphynx a její „srst“

Přestože kočky Sphynx vypadají úplně holé, jejich těla jsou pokryta jemnými asi milimetr až dva dlouhými chloupky. Jediný náznak srsti nebo spíše jemného chmýří je patrný pouze na obličeji, uších, tlapkách, zádech a ocase.

Kočky musíme pravidelně koupat, abychom odstranili jejich pot. Ideální je použití dětského mýdla s neutrálním Ph. Sphynx kočka je přirovnávána také jako „částečná kočka, dítě nebo opice”. Díky své vrásčité hlavě byla tato kočka přirovnána také k filmové postavičce E.T.

Kočka „nabitá“ energií, která se ničeho nebojí…

Kočky Sphynx jsou známé svou odolnou psychikou a hyperaktivitou. Tato kočka se zkrátka ničeho nebojí. Lovecký instinkt, který je zakořeněný ve všech kočkách, naprosto postrádá. Velmi dobře chápou lidské zvyky a na řeč lidí velice rádi odpovídají svým mňoukáním. Sfinx je poslušná a snadno vychovatelná. Její předností je také zvědavost.

Pro zajímavost:

  • Cena koček se může vyšplhat až na několik desetitisíců korun.
  • U Sphynx se tvoří více ušního mazu, proto je vhodné kočkám pravidelně čistit uši.
  • I když se to na první pohled nezdá, srst koček Sphynx je velmi jemná a příjemná na dotek.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies