I vaše sedací souprava si zaslouží správnou péči

Pokud ji dopřejete pravidelnou a kvalitní péči, můžete prodloužit její životnost. Existuje však několik druhů materiálů, které vyžadují různou péči. My vám poradíme, jakou péči si zaslouží ta vaše.

I vaše sedací souprava si zaslouží správnou péči

 

Sedačka také po nějaké době ztratí svůj lesk a čistotu. Abyste se mohli opět radovat z jejího zářivého vzhledu, stačí vědět čím a jak pravidelně ji musíte čistit. Malé děti dokážou upatlat veškerý nábytek, ale i my dospělí jsme občas nešikovní. Skvrny tedy hrozí neustále.

 

Navíc pokud máte doma i nějakého domácího mazlíčka, budete se holt muset smířit s častějším úklidem. Pamatujte však, že kožená, látková či koženková sedačka bude vyžadovat jiný způsob čištění. Raději si tedy nakupte takové čistící prostředky, které ji nijak nepoškodí. 

 

  • Nejsou skvrny jako skvrny

 

Běžné špíny se zbavíte pravidelným čištěním, ale na skvrny od čokolády, vína či jiných těžko odstranitelných skvrn musíte v některých případech zapojit i profesionály. Nebo to zvládnete sami?

 

  • Látková sedací souprava

 

Nic nezkazíte tím, že si do vody nalijete přípravek s malým množstvím pracího prostředku. Pak už jen stačí vzít do ruky kartáč a čistit, čistit, čistit. Takhle vám ale bude schnout 2 dny. Můžete však vyzkoušet i pěnové čističe, které jsou určeny na čalouněný nábytek.

 

Některé čističe mají nasazený malý kartáček a k těm, které ho nemají, si vezměte na pomoc hadřík. Nejprve nastříkejte pěnu, nechte působit a pak setřete vlhkým hadříkem. Jestli chcete obnovit barvy a získat zářivější a novější vzhled, zkuste k čištění použít vlažnou vodu s octem.

 

  • Kožená sedací souprava

 

I když je sedačka z tohoto materiálu dražší, než látková či koženková, neměli byste ji čistit příliš často. Tedy pokud si ji nepořídíte v bílé barvě. Většinou postačí přetření sedačky navlhčeným hadříkem. Vždy používejte raději bílý hadr, který po namočení v čistícím přípravku nezačne pouštět barvu. Impregnaci byste měli kupovat přímo od výrobce nebo použijte klasické mýdlo či lněný olej.

 

  • Koženková sedací souprava

 

Největší špínu stáhněte z pohovky mokrou utěrkou, kterou namočíte do saponátu či obyčejného mýdla. Poté přípravek utřete suchým hadříkem. Také nezapomínejte ošetřit impregnací.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies